FDW in het land der Ottomanen

‘Turkije, Europa en het Ottomaanse Rijk …’

Wie Turkije alleen maar kent van de stranden van Antalya en van de toeristische buurten in Izmir en Istanbul kan niet begrijpen dat het land langzaam maar zeker afglijdt naar een islamitisch kalifaat. De orthodoxe islam-partij AKP onder leiding van president Erdogan schaft systematisch alle vrijheden af die eertijds door de stichter van de Turkse republiek, Kemal Atatürk werden ingevoerd. Ooit kende Turkije een verbod op de hoofddoek; was er een strikte scheiding tussen kerk en staat en was er pers- en godsdienstvrijheid. Ook de vrouwenemancipatie wordt teruggeschroefd. Zo verklaarde Erdogan enkele weken geleden: ‘Laat ‘ze’ hun minirokjes en decoltées maar koppig verdedigen… Wij blijven werken aan het opvoeden van generaties die trouw zijn aan hun geloof.’ Sinds de AKP 12 jaar geleden aan de macht kwam, veranderde er ontzettend veel. Erdogan, die zelf afgestudeerd is aan een ‘imam-school’, wil ‘devote islamitische generaties’ jonge Turken opleiden. Alsof het de taak is van de overheid in een ‘seculier’ land om kinderen een godsdienst op te dringen…  Lees verder…

‘Merhaba! Over het nut van verkiezingswaarnemers …”
Merhaba betekent ‘welkom’ in het Turks… Helaas zijn de verkiezingswaarnemers niet overal ‘merhaba’ in Ankara en Istanbul. De Turkse regering en de regerende AKP-partij zijn de kritiek vanuit Europa en het Westen op hun beleid langzaam maar zeker beu. Buitenlandse pottenkijkers uit Europa die de Turkse verkiezingen komen controleren, worden gedoogd maar daar houdt het ook op… De Europese parlementsleden die een oogje in het zeil komen houden nav de Turkse stembusgang de deur wijzen, zou erover zijn maar ze met open armen ontvangen is evenmin het geval. En daar zijn redenen voor…  Lees verder…

2 gedachten over “FDW in het land der Ottomanen

 1. Men zou daar beter wegblijven. Voor alles, dus ook voor goedkope vakanties!!
  Maak U voor de rest geen illusies over de Turken..seculier of niet. Zij hebben allemaal een “superioriteitscomplex”.. ook t.o.v. andere moslims. Wat ze o.a. over Albanezen zeggen is niet voor publicatie vatbaar.
  Het grote verleden(sic) speelt nog altijd in de kop. De 2 nederlagen bij Wenen zijn nog altijd niet vergeten en wachten op bloedwraak.
  Zij vormen het echte gevaar voor het Westen.
  In tegenstelling tot het beleg van Wenen, zitten ze nu niet alleen al binnen de grenzen, maar ook binnen het ganse staatsbestel.
  Ondertussen worden hier kinderen in de scholen geïndoctrineerd om “verdraagzaam” te zijn!!
  Wat een “verraad”!!!

 2. Hahaha, flink verlies voor de islamist, wie had dat verwacht?

Reacties zijn gesloten.