Exclusief recht op de vagina

Exclusief recht op de vagina

Wat zijn wij toch barbaren!  “Wij”, we bedoelen, de oerbevolking van Europa, die niet genoeg waardering geeft aan de verrijking die ons ten deel valt.

In Zwitserland heeft het onbegrip t.o.v. een Kosovaarse Albanees zijn leven verstoord.  Hij kan zijn huwelijk niet meer ‘consumeren’.  De arme man heeft psychische problemen, hij neemt antidepressiva, staat constant onder medisch toezicht, het gaat hem hoe langer, hoe slechter.
Zijn toestand heeft ertoe geleid dat hij nu voor de rechtbank staat wegens een bombedreiging van een doktores en een ziekenhuis in Winterthur.

De lucht te ijl, daarboven in de bergen?  De rechter probeert te begrijpen wat de man bezield heeft.  Hij is immers al 18 jaar te gast in het Alpenland en hij was bovendien tot 2010 met een Zwitserse vrouw getrouwd.  Nadien gaf hij de voorkeur aan een dame uit zijn thuisland.

In 2012 trok hij met haar naar het ziekenhuis voor een onderzoek door een gynaecologe, de nu met een bomaanslag bedreigde doktores.  Hij bleef heel de tijd aanwezig want zijn nieuwe madam sprak geen woord Duits.  Niet slechts echtgenoot-tolk was bij het onderzoek, ook een assistent-gynaecoloog, een man, een dokter in opleiding.  Diens aanwezigheid stoorde de Kosovaar enorm, maar hij gaf geen commentaar.
Pas twee dagen later begon hij met zijn bedreigingen.  Met de doktores en het ziekenhuis beloofde hij te zullen afrekenen… een bommetje hier of daar zouden daarbij helpen.     En nu moet de psychisch-beschadigde echtgenoot zich daarvoor verantwoorden.

De man is er ziek door geworden.  En tot zijn verdediging pleitte hij “dat hij zijn vrouw niet vrijwillig ter beschikking stelt aan andere mannen opdat ze van haar lichaam kunnen leren”.  En, heel die toestand kon toch vermeden worden, nietwaar, want “de doktores had toch ook een vagina, waarmee de assistent-arts had kunnen oefenen…”

Tagesanzeiger