EU: de uitholling van de bevoegdheden der lidstaten gaat onverminderd voort

EUSSREU: de uitholling van de bevoegdheden der lidstaten gaat onverminderd voort

Het plan van de Europese Commissie voor een Europees Openbaar Ministerie stuit op verzet. Een reeks Europese parlementen, waaronder dat van Nederland, heeft zich uitgesproken tegen de plannen. De Europese Commissie  moet daardoor haar voorstel opnieuw bekijken.

Dat is dinsdag in Brussel en Den Haag vernomen. Diplomaten spreken over een helder signaal. Onder meer de Nederlandse Tweede Kamer  trok een zogenoemde gele kaart tegen de plannen van de Europese Commissie. Voldoende andere parlementen deden dat ook, waardoor er een kritische massa is bereikt die Brussel dwingt het voorstel te heroverwegen.

De commissie hoopt met het Europees Openbaar Ministerie de miljoenenfraude met Europees geld beter te kunnen bestrijden. Maar de protesterende parlementen vinden dat justitie een taak moet blijven van de lidstaten zelf.

Het is de tweede keer dat EU-parlementen plannen van de commissie met een gele kaart dwarsbomen. Ruim een jaar geleden zag Brussel zich gedwongen een voorstel in te trekken om het stakingsrecht te wijzigen.

Lees ook

2 gedachten over “EU: de uitholling van de bevoegdheden der lidstaten gaat onverminderd voort

  1. Wat ik me steeds afvraag ! Wat voor voordelen heeft een land dat zich aansluit bij de Europese Unie , waarom willen ze allemaal lid worden ??

    • Volg het spoor van het (beloofde) geld René. Wat er nu nog bij komt zijn derdewereldlanden en die willen gratis op de boot van het moderne Europa springen. Iedereen weet wat er met de zuidelijke landen van de Europa aan de hand is, bedoeling is een afhankelijkheid te scheppen van die misdaadorganisatie dat EU heet, gebiedsuitbreiding, heel typerend voor dictaturen.

Reacties zijn gesloten.