EU-Veerbootdienst ligt onder vuur

Nochtans bestaat de Frontexopleiding uit gemotiveerde idealisten, die het beste van zichzelf geven… na een “echt ontbijt”.

Deze beelden bewijzen dat er niet alleen plaats is voor blondjes. Ook brunettes met een fiets zijn welkom. En het draait niet uitsluitend om werk: er is en moet plaats zijn voor sociale gebeurtenissen, zoals sporttraining om de kilo’s, veroverd na halloween-, verjaardags-, kerst-, nieuwjaarsfeestjes… te verbranden. Elke vrijdag wordt afgesloten met een happy hour. Let wel: dit kan naar eender welke andere dag verschoven worden, afhankelijk van de geloofsbelevenis van het gastland. En dan is er nog een personeelsclub, die verschillende activiteiten, resp. cursussen organiseert, zoals zeilen, voetbal, tennis, golf, petanque, vogelepik en voor het hoger kader wordt een occasioneel operabezoek aangeboden.

Onze eigenste Jonas – met een charmant Westvlaams tintje bovenop zijn perfect Engels – houdt dubieuze paspoorten tegen. Die worden twee keer nagekeken. En hij bevestigt dat je altijd iets kan meenemen naar je thuisland… waarmee we niet gezegd willen hebben dat het om aangeslagen smokkelwaar zou gaan.