EU-propagandasprookjes

EU institutions publish educational books for childrenMet gestuurde hersenverweking kan men niet vroeg genoeg beginnen.  De EU wil haar toekomst veilig stellen.  De propagandadraaimolen wil de kleinsten  bereiken met tekenverhaaltjes.    Naïeve volwassenen mogen ze ook voorlezen.   De economie, de gezondheidszorg, zelfs de brandweer, en de “Europese vrijheden” worden in de verf gezet.  Honderdduizenden euro’s betaald door al dan niet naïeve belastingbetalers.   Te krijgen in 23 talen.  Kwestie van elk kind in de EU gelijke kansen op hersenverweking te geven. Misbruik van EU-gelden?  Of erger, misbruik van kinderen? Wie maalt erom?

Wat dacht u van dit stukje satire?… “money disappears in no time”…en “managing a budget is not easy”…

The cartoons are available for free for all British schools through the EU's embassy in London. A similar comic published five years ago to promote EU aid work was said to have cost £200,000

The Telegraph heeft er over een nieuwe “Dennis the Menace”.  U zal zich de ondeugende blonde buurjongen herinneren, waarvan een televisiereeks liep en een bioscoopfilm gedraaid werd.  In Express spreekt men over beïnvloeding.  DailyMail heeft het over indoctrinatie.  Kortom de Britse kranten zijn “not amused”.

FT

4 gedachten over “EU-propagandasprookjes

  1. Een mooi vb van het onuitstaanbare ‘dubbing’ op duitse zenders. Engels is een verplicht vak voor iedere duitse scholier, maar niemand mag de taal horen. Was Franz Kafka geen duitser?

  2. Kindergeesten manipuleren voor een bepaald doel is misdadig en verwerpelijk.
    Het is vrij eenvoudig ! Ik herinner me dat broekventje die , nadat hij een man heeft onthoofd , zich fier en uitdagend laat fotograferen . Dat juist ontgroeide pamperdragertje is een product van IS opvoeding . Nu blijkt dat de Europa-halfgoden een beetje tegenwind krijgen , gaan ze de kindertjes die onze volgende generatie vertegenwoordigen , platspuiten met verhaaltjes .Ze doen hetzelfde als die vervloekte IS maar gelukkig wat minder agressief

Reacties zijn gesloten.