EU-knuffelpolitiek leidt stilaan tot verzet

eu schuldHongarije: Om grensbestormers af te schrikken wil Hongarije de wetgeving strenger maken, o.a. door gevangenisstraffen tot drie jaar voor illegalen.  Gisteren legde de regering een pakket maatregelen aan het parlement voor.

Niet alleen de illegale grensovergang maar ook mensensmokkelaars moeten zwaarder bestraft worden.  Bovendien worden “transitzones” (gesloten asielcentra) aan de grenzen opgericht waar asieleisers tijdens de asielprocedures dienen te verblijven.
De bevoegdheden van de politie worden uitgebreid; tijdens crisissituaties zal in de toekomst  het leger ingezet worden.  Als het parlement groen licht geeft, dan kunnen deze maatregelen al midden september toegepast worden.
Maandag zou de omheining van 175 km langs de grens afgewerkt moeten zijn.  Volgens cijfers verstrekt door de overheid zou de Hongaarse politie dit jaar al ca. 140.000 asieleisers “opgevangen” hebben, waarvan meer dan 10.000 deze week.

De belerende / verwijtende toon en woordgebruik van de achtergrondstem moet u er  bij nemen.  Men heeft het steeds weer over een nieuw “IJzeren Gordijn”, maar over deze die in Oekraïne met EU-subsidies opgetrokken wordt, blijft men in alle talen zwijgen.

De VN en hun importfiliaal veroordelen Orbans zelfbehoudpolitiek:

Deze video’s illustreren waarom Orban op de steun van de Hongaarse bevolking mag rekenen:

FT

 

 

Eén gedachte over “EU-knuffelpolitiek leidt stilaan tot verzet

  1. Dat is wat je noemt doelgericht beleid. In Vlaanderen hebben wij een partij die dit ook zou doen, maar om ons bekende redenen wordt deze monddood gemaakt.

Reacties zijn gesloten.