EU-exit toch niet zo gek

politiek-correct-parlement

politiek-correct-parlement

Zeker in Vlaanderen worden de voorstanders van een uittrede uit de EU weggelachen. Maar meer en meer blijkt dat dit idee toch zo gek nog niet is. Nu weer in Groot-Brittannië.
In februari kon u in Doorbraak lezen over het rapport dat de Nederlandse politicus Geert Wilders (PVV) bestelde over de uitstap van Nederland uit de EU: Nexit: Assessing the economic impact of the Netherlands leaving the European Union. Opgesteld door het Britse Capital Economics. Volgens dat rapport zou Nederland economisch beter af zijn zonder de EU. De reacties van de politieke tegenstanders waren voorspelbaar: ‘Wilders heeft de uitkomst van het rapport gekocht. Wie genoeg betaalt kan de uitslag van zo’n rapport bestellen.’ Reden genoeg voor politiek Nederland om niets meer over het rapport te zeggen. In Vlaanderen werd het bijna helemaal doodgezwegen.
Maar nu blijkt dat Wilders toch zijn gram haalt. In de Britse en Nederlandse media wordt gewag gemaakt van een jonge Britse diplomaat, Ian Mansfield, die werkt op de ambassade in de Filipijnen en een prijs won van 100 000 euro van het Institute of Economic Affairs voor een rapport waarin hij aantoont dat een Brits vertrek uit de EU enorme voordelen oplevert. Zijn werk haalde het van de 149 andere inzendingen.
‘Het gebrek aan democratische legitimiteit en achterblijvende steun onder de bevolking wordt door de groeiende kloof tussen de noordelijke “geverlanden” (waaronder Nederland en ook Vlaanderen) en de zuidelijke “nemerlanden” versterkt, terwijl de hulpkredieten van de eersten en de werklozenaantallen van de anderen verder stijgen,’ schetst Mansfield de mislukking van de Europese Unie. Volgens de jury heeft Mansfield de vooronderstelling weerlegd dat uittreden uit de Unie een economische terugval zou veroorzaken.
De Britse handel zou niet leiden onder het vertrek, in tegendeel, de Britse economie zou groeien doordat de handel met bijvoorbeeld de VS, China en groeilanden makkelijker zou verlopen. De uitstap levert ook zo’n 10 miljard besparingen op, doordat er geen bijdragen meer moeten doorgestort worden naar de EU.
Lees verder
http://www.nieuws.be/nieuws/EU-exit_toch_niet_zo_gek_4729f772.aspx

 

6 gedachten over “EU-exit toch niet zo gek

 1. Quote: …. de groeiende kloof tussen de “geverslanden” (waaronder Nederland EN OOK VLAANDEREN) en de zuidelijke “nemerslanden”….
  Sorry hoor, maar die “opzettelijke drie woordjes in hoofdletters” is een “dichterlijk bijvoegsel” want… absoluut NIET vermeld in het oorspronkelijk bericht: noch Vlaanderen in-het-bijzonder en ook zelfs belgië NIET in-het-algemeen, werden verzwegen. (—> èn dàt was mij wél opgevallen bij de éérste lezing van Mansfield)

 2. Wij kennen dat, wij doen daar ijverig aan mee. Aan het betalen van kindergeld aan kinderen van niet-EU burgers, die nog nooit een voet in ons land hebben gezet. Duitsland deed dit niet. Een geweldig vergrijp waarover het Europese gerechtshof een uitspraak deed. De BRD moet nu 1 (één) miljard euro aan achterstallige kindergelden betalen.
  De EU is een zegen!

 3. Er zijn zelden zoveel kippen aanwezig, er valt ergens anders nog veel meer te pikken.

 4. ” Wilders heeft de uitkomst van het rapport gekocht. Wie genoeg betaalt kan de uitslag van zo’n rapport bestellen.” Tja… waarschijnlijk spreken de politieke tegenstanders hier wel uit eigen ervaring?…

 5. Beste Jan van Gorp,
  Alles is tegenwoordig te bekomen via de nodige geldsommen of ànder gewin: men heeft hier, in dit onland, (wél nà lang zoeken) ooit een rechter gevonden die het VB veroordeelde wegens zogenaamd “racisme”… 🙁

 6. Dat Wilders in Israel ging verkondigen dat Israel de voorpost van Europa is en het Islamitisch gevaar tegen houdt, is een brug te ver.
  Rabbi Baruch Efrati zei op 11.11.2012 “Islamization of Europe is a good thing”, laat het dan een uitspraak van een zeer orthodoxe rabbiijn zijn, wat de CRIF (Fédération des Sociétés Juives de France) deed is van een heel andere aard. Als je de tijd neemt om in de archieven van de CRIF te duiken merk je hoe deze “societeiten” begin jaren 1960 ijverden voor de invoer van Islamitische gastarbeiders (intussen allochtone medebrugers geworden) op onze werkvloer.Misschien was de redenering, wij last met de Palestijnen en de Islamisten in Libanon, Syrië, Irak, Libië, Iran, dan gunnen wij de Europeanen ook wat.

Reacties zijn gesloten.