Polygamie

Veel polygame Marokkaanse vrouwen in Europa volgens Kamerlid

Heel wat Marokkaanse vrouwen in Europa zijn polygaam. Deze vrouwen zijn in Europa hertrouwd zonder van hun eerste echtgenoot in Marokko te scheiden.

Dat vertelde PJD-lid Nezha Elouafi op zaterdag in Rabat, tijdens een symposium over Marokkanen in het buitenland en de Mudawana (familiewet).

Nezha Elouafi kon echter geen cijfers geven over het aantal Marokkaanse vrouwen die zowel in Europa als in Marokko zijn getrouwd. Volgens haar trouwde het merendeel van deze vrouwen in hun gastland om hun situatie te regulariseren.

Het Kamerlid somde tijdens het symposium enkele positieve punten van het Marokkaanse familierecht, met name de gendergelijkheid. Zij stelde ook dat dringende hervormingen nodig zijn om de wetten tussen gastlanden en Marokko te laten overeenstemmen.

Afgelopen februari was een Marokkaanse vrouw in Canada veroordeeld tot 6 maanden gevangenisstraf omdat ze in Marokko was getrouwd terwijl ze in Canada niet van haar eerste echtgenoot was gescheiden.

Een Marokkaanse man uit Canada ontdekte onlangs dat zijn vrouw met wie hij een dochtertje heeft, een tweede echtgenoot had in de stad Fez.

De bedrogen man diende een klacht in, waarop de vrouw enkele dagen geleden door de rechtbank in Rabat werd veroordeeld tot zes maanden gevangenisstraf.

Zij werd vervolgd voor fraude en ernstige morele schade. De man verklaarde aangetast te zijn in zijn mannelijkheid en dat de zaak veel invloed heeft gehad op zijn familiale stabiliteit.

Uit het politierapport blijkt dat de man in 2003 in Rabat was getrouwd en zijn vrouw mee naar Canada had genomen.

De tweede echtgenoot van de vrouw verklaarde dat het om een schijnhuwelijk ging waarmee hij een Canadees verblijfsvergunning wilde verkrijgen. Hij zou niet hebben geweten dat zij reeds getrouwd was.

De vrouw verklaarde voor de rechter dat zij door de man te helpen een verblijfsvergunning te verkrijgen, hoopte dat zijn broer met haar zus zou trouwen. Ook verklaarde ze dat haar eerste man haar had verstoten.

Volgens haar advocaat is ze het slachtoffer van een afrekening. De zaak gaat in beroep.

Bron: http://www.bladna.nl/marokkaanse-huwelijk-twee-mannen,07733.html

Bron: http://www.bladna.nl/polygame-marokkaanse-vrouwen,08465.html

2 gedachten over “Polygamie

  1. Hahaha, een vrouw met 2 mannen, maar het omgekeerde komt ook voor: ik ken een Afrikaanse moslim, met een vlaamse getrouwd en kinderen, die plosteling, na één van zijn vele reizen alleen naar Afrika, hier met een zwart kind van zijn tweede vrouw stond. En let op: ik ken ook nog eens exact hetzelfde verhaal, maar dan met een autochtone Vlaming in de hoofdrol…

  2. Véél vrouwen ter “beschikking” hebben (als huwlijk), is (misschien) wel de ultieme droom van menig man… doch zij vergeten dan wél dat zij… er dan telkens nog een schoonmoeder erbij hebben… èn dàt is dan “héél àndere koek”… 🙂

Reacties zijn gesloten.