Een Nietzscheaanse lezing van de Facebookcensuur

Facebook is ripping us off again! This time, privately - ProgrammerFish | ProgrammerFish

“‘Dit kan toch niet serieus bedoeld zijn, het is volgens mij satire, verzonnen door een grappenmaker’, zei ik tegen een goede vriendin van me. Nee zei ze, het is echt hoor. ‘Facebook wil mensen waarschuwen voor extremistische boodschappen en organiseert een kliklijn. Iedereen die beschouwd wordt als ‘gevoelig’, kwetsbaar of vatbaar voor foute denkbeelden, krijgt een bericht met het aanbod tot bijstand’.”

We leven in het tijdperk van de farce, het therapeutische narrenspel na het drama, waar ‘censuur’ de vorm aanneemt van politiek correcte haarklieverij

Johan Sanctorum laat zijn licht schijnen op: “Facebook, of de nieuwe Lof der Zotheid”

Enkele voorbeelden van facebook-censuur:

En een alternatief:

2 gedachten over “Een Nietzscheaanse lezing van de Facebookcensuur

 1. Johan Sanctorum gooit hier heel wat elementen op tafel, maar het voornaamste blijft wel onvermeld :
  Wie zit er achter Big Tech – Big Farma – Big Media en Big Money ?? Achter deze 4 , gaan ook dezelfde schuil, die de wereld naar een communistische NWO aan het sturen zijn, met 3 belangrijke wapens :

  – Het Coudenhove Kalergi plan, om de EUSSR en Noord Amerika te overspoelen met vreemdelingen die de “blanken “ moet vervangen,
  – Agenda 21 -30 dat er op gericht is de voedsel – en energievoorziening te saboteren, samen met de vernietiging van de industrie,
  – De Covid 19(84) samenzwering en terreur met een psychologische, biologische en economische oorlogsvoering.
  Dat is geen klucht, maar een rauwe realiteit, waar we momenteel in het begin stadium zitten. Het ergste moet echter nog komen. Een dergelijke monsterachtige samenzwering, gebaseerd op leugens en bedrog, verdraagt momenteel nog niet de waarheid, vandaar de terreur & heksenjachten op politieke vijanden en boodschappers met gevaarlijke waarheden. Vroeger vereiste dit een gigantisch terreurapparaat, maar met de moderne ICT middelen, kunnen deze heksenjachten uitgevoerd worden, door bij manier van spreken, een paar man achter een toetsenbord.

  Het vuile werk wordt nu opgeknapt door een deel van de bevolking zelf, en de Covid 19(84) samenzwering heeft nu bewezen dat een groot deel van de bevolking klaar staat om hieraan mee te werken. Het gaat hier gewoon om het DDR dictatuur met de Stasi terreur via het systeem van de “I.M” (= informeller Mitarbeiter). Een dergelijk systeem veroorzaakt ook een enorm wantrouwen bij de bevolking, wat ook de bedoeling is. Iedereen wantrouwt iedereen !!!
  Een groot deel van deze “I.M.” zijn immers verblind door afgunst, nijd, haat en wraak”, dit is een dodelijke cocktail !! Vandaar dat links deze afgunst en nijd, op alle mogelijke manieren exploiteert, en dit alles dan verdronken in een zee van leugens en bedrog.

  Johan Sanctorum sleurt en dan ook nog eens den Dolf bij, daar waar het hier gaat om een loutere communistische NWO samenzwering, met daar achter de 2 Olifanten in de kamer. Niet Nietzsche is hier van belang, maar de Frankfurter Schule, Gramsci, Alinsky, Cloward Piven en het Tavistock instituut.(=niet beperkende opsomming).
  En Facebook is dan ook een onderdeel van deze klopjachten op gevaarlijke boodschappers. Hoe ver het gaat blijkt uit het volgende :
  https://www.blacklistednews.com/article/80313/dc-ag-subpoenas-facebook-for-data-on-all-users-that-have-spread-covid19.html
  met citaat : “The District of Columbia (DC) Attorney General (AG) Karl Racine, a Democrat, has subpoenaed Facebook for a wide range of records related to “COVID-19 misinformation” on the platform. The subpoena was filed on June 21 and demands that Facebook identify all groups, pages, and accounts that have violated the platform’s far-reaching COVID-19 misinformation rules. It also calls for Facebook to release an internal study that looked at vaccine hesitancy among its users. Media reports on this study in March claimed that it showed that non-rule breaking Facebook content may be causing “substantial” harm….. “ (=einde citaat).

  Democraat wil hier zeggen crypto communist. De gevolgen van deze opeising van gegevens, zijn dan ook dramatisch, en leiden dan ook naar een totale censuur en een omerta, waarbij deze van de maffia in het niet verzinkt. En als het regent in Washington, dan druppelt het in Brussel (bij de EUSSR).
  Met een dergelijk terreur en censuur systeem, zitten we volop in “1984” van George Orwell, waarbij de waarheid de leugen is, en de leugen de waarheid. Over het doel hiervan, een citaat van Theodore Dalrymple :

  “Political correctness is communist propaganda writ small. In my study of communist societies, I came to the conclusion that the purpose of communist propaganda was not to persuade or convince, not to inform, but to humiliate; and therefore, the less it corresponded to reality the better. When people are forced to remain silent when they are being told the most obvious lies, or even worse when they are forced to repeat the lies themselves, they lose once and for all their sense of probity. To assent to obvious lies is in some small way to become evil oneself. One’s standing to resist anything is thus eroded, and even destroyed. A society of emasculated liars is easy to control. I think if you examine political correctness, it has the same effect and is intended to.” ― Theodore Dalrymple (=einde citaat).

  Dit citaat vat het allemaal treffend samen. Zoals de muilbanden dienen om de bevolking te vernederen, zo dient ook de “politieke correcte terreur” in de eerste plaats om de bevolking te vernederen. Vernederen is dus het doel, en dit is ook één der voornaamste kenmerken van een psychopaat. En spijtig genoeg is er bij de bevolking een groot deel, dat staat te kwijlen als honden, niet om gestreeld maar om geschopt te worden, en wild om zich heen schopt als anderen weigeren geschopt te worden. Met zo een soort heeft een volk geen vijanden meer nodig. Dit kan alleen maar leiden naar de ondergang. Velen willen immers nog altijd niet weten, wat er momenteel gaande is, danig dat ze verslaafd zijn aan zalige leugens, die ze toch zo graag horen.

 2. Wij zijn inderdaad gevangen in de leugendictatuur. Covid heeft ons daarbij ook lijfelijk verzwakt. Laten wij dan ook de ogen open houden voor een ander ze sluit.

Reacties zijn gesloten.