Een congres tegen de tijdgeest

De bronafbeelding bekijken

Een congres voor het gezin. Met als ondertiteling: “De wind van de verandering”. (intro video)


Het is erg. Waarheen glijdt onze samenleving af als er nood is aan een congres voor “het gezin”? Het meest natuurlijke van alle tijden is niet meer vanzelfsprekend. Hij of zij… Moeder of vader… worden vervangen door een of andere moderne geslachtsvorm… Het. Onzijdig. Of trans.

In Verona, Italië, wordt van 29 tot 31 maart een “Wereldcongres van en voor gezinnen” gehouden. Met als hoofdthema de aanmoediging van “het natuurlijke huwelijk en gezin” met man, vrouw en – indien mogelijk – (talrijke) kinderen. En dat is niet naar de zin van de zgn. “liberals”, de moderne egocentrische maatschappij waar alles naar de hoogstpersoonlijke wensen van het individu én de staatsverwachting, rentabiliteit, moet omgebogen worden. Wie niet achter de multi-genderreligie staat is onverdraagzaam, …foob, of gewoon achterlijk, resp. dom.
Al in 1997 werd een eerste dergelijk congres georganiseerd in Praag. Ook Polen, Australië, Nederland, Mexico en Zwitserland waren al gastlanden. In politieke VSA-kringen wordt de invloed van de Russisch-Orthodoxe Kerk – waarmee impliciet Poetin bedoeld wordt – aangeklaagd. Daar het congres door de Evangelische Kerk der VSA prominent mee gedragen wordt – uit de entourage van Trump – waait er uit die richting geen tegenwind. In 2015 werd het congres in Salt Lake City gehouden; het voor 2014 voorziene congres in Moskou werd geannuleerd.Het zal niemand verbazen dat zowel de Italiaanse binnenminister Salvini als de gezins/familieminister Fontana (beide Lega) als deelnemers verwacht worden. De voorzitter van het EU-parlement, Tajani (Forza Italia) zou naar verluidt ook het spreekgestoelte betreden. Prominente steun komt van de Duitse vorstin Gloria von Thurn und Taxis. (…)

Er worden protestbetogingen uit de linkse hoek verwacht. Emma Bonino (senator “„Più Europa“ – … méér EUropa…winnares van de Noord-Zuid Prijs in 1999, waarmee haar inzet voor mensenrechten, pluralistische democratie en een betere verbinding van het zuiden naar het noorden bewierookt werd) en Riccardo Magi (eveneens een méér EUropafan) willen elke financiële steun van de Italiaanse staat uitsluiten. Premier Conte moet zijn goedkeurende bescherming intrekken. En de feministen „Non una di meno“ (Vert. : niet een minder) plannen protestacties en betogingen.

De protesteerders zullen op weinig steun van de Veronezen kunnen rekenen. De gemeenteraad van Verona, tevens Fontana’s stad, had in oktober 2018 met 21 pro- tegen 6 contrastemmen beslist in de toekomst katholieke levenbeschermings-organisaties financieel te steunen en Verona tot “stad van het leven” uitgeroepen.

Enkele min of meer belangrijke feministische madammen worden verwacht om de protesten kracht bij te zetten: o.a. Eva von Redecker van de Berlijnse Humboldt univ. en helemaal uit Argentië komt de activiste-journaliste Marta Dillon, gehuwd met Albertina Carri, aangevlogen (…ecologische voetafdruk is blijkbaar niet zo belangrijk om te protesteren tegen een normaal gezin) om hun ontzetting te verkondigen.

Terwijl in Merkelland de inmiddels in opspraak gekomen gezinsministerin Franziska Giffey het liefst elk kind vanaf de geboorte in een opvangplaats (… kwestie van tweeverdieners aan te moedigen en een moderne (staats)opvoeding te verschaffen) zou onderbrengen, heeft de Italiaanse regering uitgebreide programma’s voor de ondersteuning van kroostrijke gezinnen aangekondigd. Gezinnen, die, tijdens de periode van 2019 tot 2021, een derde kindje op de wereld zetten, mogen rekenen op royale kredieten en kunnen gemakkelijk een braakliggend grondstuk verwerven. Daarmee zit de Italiaanse regering helemaal in lijn met Viktor Orban.

In 2018 werd het congres in Kischinau (Moldavië) gehouden. Salvini’s boodschap luidde: “Jullie strijd voor het natuurlijk gezin is voor het overleven van de mensheid onontbeerlijk.”