Echt? Wil de grootste oorlogsfluisteraar president der VSA worden?

John Bolton is de overtreffende trap van alles wat rond haat en wraak draait. En nu wil hij blijkbaar – om Donald Trump, zijn voormalige baas, van het presidentschap te houden – zijn kandidatuur voor het hoogste ambt in de VSA indienen.

  • Bolton maakte zijn voornemen bekend in een TV-programma (Good Morning Britain) dat niet in de VSA uitgezonden wordt
  • Hij motiveert zijn kandidatuur: “vooral omdat we een veel sterkere buitenlandse politiek nodig hebben”. Nóg méér bemoeizucht in het buitenland? Hoeveel landen moeten de VSA, volgens Bolton, nog naar hun hand zetten? Is er nog plaats voor meer sterren op de “stars and stripes”vlag? Hij heeft zonder gêne op TV toegegeven dat hij buitenlandse staatsgrepen plande en hij werd ontslagen als nationale veiligheidsadviseur (Trump scorches Bolton, says ‘fired’ hawk would have started ‘World War Six’ | Fox News) omdat hij oorlogen wou opstarten ondanks zijn belofte aan Trump dat hij dit niet zou doen.
  • Bolton liet verstaan dat hij Trump in 2024 zou kunnen verslaan omdat “Trumps steun binnen de Rep. partij terminaal is”.
  • En hij gaat daarbij compleet voorbij aan het feit dat hij zelf, Bolton, nul steun heeft.
  • Bolton vond het dan ook nog opportuun de voormalige tussendoor-premier Liz Truss en haar onpopulaire economische politiek te verdedigen.

https://nymag.com/intelligencer/2023/01/john-bolton-announces-presidential-run.html

Enkele vorige beschouwingen over Bolton: