Dra welkomcentra in Noord-Afrika?

Naar verluidt zou Tunesië bereid zijn gesprekken te voeren met de EU om in het land opvangcentra voor migranten te openen.
Meer dan 276.000 gelukzoekers kwamen illegaal  naar Europa in 2014, meestal vanuit het chaotische buurland Libië.  De EU zou een voorafgaande selectie van gelukzoekers willen organiseren aan de andere kant van de Middellandse Zee.  De Tunesische buitenlandminister Taieb Baccouche  is bereid met de EU-commissaris voor migratie te praten.

Tenminste, dat waren de plannen.  Of ze na de terreuraanslag in Tunis nog zo gewillig zullen zijn het land te laten overspoelen door het schuim der aarde is nu niet meer evident.  Anderzijds biedt dit opportuniteiten: mocht het toerisme de nek omgedraaid worden door acties van ‘verwarde eenzaten’, dan zou Tunesië de vele hotels en vakantiedomeinen een nieuwe bestemming kunnen geven.

Binnen de EU is niet iedereen het met die plannen eens.  De Duitse justitieminister Heiko Maas (SPD) heeft er zo zijn bedenkingen bij.  De man is er niet helemaal gerust in dat dergelijke ‘welkomcentra‘ in Noord-Afrika wel dezelfde mogelijkheden aan de ‘vluchtelingen‘ zullen bieden als in de EU.  Maar hij wil er zonder vooroordelen over nadenken.  Zijn grootste vrees is dat de ‘vluchtelingen‘ deze centra als een hindernis op weg naar het westerse manna zullen ondervinden.  Hij hoopt dat ze zich er niet zullen door laten beïnvloeden; de sukkelaars moeten de centra als een ‘deur’ en niet als een ‘muur’ ervaren.

Bestaande vluchtelingenkampen

FT

3 gedachten over “Dra welkomcentra in Noord-Afrika?

  1. Landen als D, VK, NL en ZW alsmede slinkse clubs als HRW en AI zullen er alles aan doen om de zaak te boycotten, bv alleen al omdat de moslims geen mogelijkheid hebben om eindeloos in beroep te gaan, en omdat ze (vooral de vrouwen) hen ondertussen niet kunnen doodknuffelen, inclusief gratis seks op tijd en stond (die negers zijn tenminste deftig geschapen). Niet vergeten dat ‘asielzoekers’ vaak dienen als ersatz voor de eigen kinderen, die ze uit egoisme (carrière, vakanties) niet hebben gewild.

    • Aan dat laatste willen we toch twijfelen. Ten eerste is het algemeen bekend, bij de vrouwen althans, – mannen blijven geloven in het ‘geschapen’ zijn – dat niet het formaat maar wel de fantasie, de inzet, nou ja, de techniek méér van belang is dan louter het formaat. Ten tweede de zgn. verzuchtingen naar negers is even ver overroepen dan het vorige. Ik ken geen enkele vrouw die naar een neger of een andere exoot snakken, integendeel, maar dat zal dan eraan liggen dat alle vrouwen in mijn kennissenkring racisten zijn. Ten derde zijn er nog andere criteria in een relatie buiten sex. Ter vierde, vijfde, zesde… zien vrouwen zich meestal verplicht mee te gaan werken om het gezamenlijk huis, de vakanties, de wagen, de luxe, en ja ook de kinderen te kunnen betalen. Het doen uitschijnen dat het uit werken gaan een plezier is dat de man zijn vrouw veroorlooft te hebben, is er vér over. Egoïsme? Hoe is de taakverdeling thuis?

Reacties zijn gesloten.