Doofland

Duiding bij Doofland: onze vriendin Ute noemt haar vaderland “Doofland”. “Doof” in de betekenis van “idioot, stom, dom, achterlijk…”

Duitsland regulariseert illegalen en weet niet eens wie ze zijn.

Door nieuwe wetgeving verstrekte Duitsland in de eerste helft van dit jaar niet minder dan 18.000 verblijfsvergunningen aan tot hiertoe illegalen. Daaronder zijn er bijzonder veel, waarvan de staat geen enkel besef heeft van de identiteit van de personen. In het begin van dit jaar werd een nieuwe wet van kracht, het zogenaamde “Chancen-Aufenthaltsrecht”. Sinds de invoering hiervan hebben 1.277 vreemdelingen van wie de identiteit niet vaststaat, een officiële verblijfsvergunning gekregen. In totaal tot 30 juni profiteerden 17.788 vreemdelingen van deze nieuwe wet, zo blijkt uit het antwoord van de federale Bondsregering op een vraag van een christendemocratisch parlementslid.

Tot hiertoe werden deze mensen, van wie noch de herkomst noch de naam bekend is, in de staat geduld in het kader van de zogenaamde “Duldung für Personen mit ungeklärter Identität”. Intussen hebben ongeveer 49.000 van hen, die eigenlijk het land zouden moeten verlaten, een aanvraag ingediend om van dit “Chancen-Aufenthaltsrecht” te kunnen gebruik maken. Naast de ongeveer 18.000 uitgereikte verblijfsvergunningen werden 2.100 aanvragen afgewezen. De rest moet nog worden behandeld door de betrokken diensten.

Migranten, die eigenlijk moeten worden uitgewezen, kregen jarenlang van de Duitse overheid een zogenaamd “Duldungs”-statuut, omdat de overheid hen niet kon of wilde uitzetten. Een grote hindernis bij het uitzetten was namelijk dat de identiteit niet kon worden vastgesteld. Van de nieuwe wet zouden die mensen uitgesloten blijven, die “herhaaldelijk en opzettelijk valse aangiften hebben ingediend” en daardoor hun uitzetting hebben verhinderd. Maar die uitsluiting zou niet overeind blijven, zo valt in commentatoren te lezen.

Ook veroordeelde criminelen zouden niet kunnen genieten van de nieuwe wet. Wie wel kan genieten van dit nieuwe “Chancen-Aufenthaltsrecht” krijgt na 18 maanden een definitief verblijfsrecht. Hij of zij mag hiervoor geen strafbare feiten plegen en moet “in grote mate” zelf voor zijn of haar levensonderhoud zorgen.

Zo gaat de migratiedeur elke maand opnieuw wat verder open bij onze oosterburen. Tot er absoluut géén draagvlak meer is, kameraden?

Peter Logghe

Klik op “Bekijken op YouTube”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

19 − 13 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.