Doofland

De Duitse Bundesregering is “von allen guten Geistern verlassen”. Bemoeid om wereldwijde respect trekt het de Sinterklaaszak open en verdeelt naarstig lekkernijen.

  • 10 miljard euro aan Indië voor de klimaatbescherming. Indië, niet vatbaar voor chantage door de westerse “vrienden”, koopt Russische olie volgens het motto “die is nu goedkoop, we kunnen er beter van profiteren i.p.v. de westerse gekken te volgen die zichzelf in de voet schieten”
  • het wicht Baerbock, die zelfs niet door een minister (m/v/x/?) van het land b, kan overtroffen worden, geeft zomaar 200 miljoen eurootjes aan Afghanistan. Kan de Taliban veel, heel veel blauwe tenten voor laten maken en uitdelen aan de vrouwelijke bevolking die zich wil beschermen tegen UV-stralen. Bovendien is het een uiting van traditie en respect. (voor wie?) Let wel, het is niet de Taliban die deze kledingvoorschriften uitvaardigt, het is de koran…

U krijgt vervolgens in het filmpje een opsomming van Duitse ontwikkelingshulp aan het buitenland. Randopmerking: de top-ontvanger Syrië is niet wat het lijkt. Het geld gaat uitsluitend naar de Idlib, de terroristenenclave, en naar het Rijk der Koerden, onder voogdij van de VSA. Het door westerse sancties zwaar getrokken regeringsgebied krijgt nul, komma, nul… daar hebben ze geen hulp nodig, nietwaar… ze hebben immers de sancties!

In de afspraken met Indië staan hoofdstukken gewijd aan mobiliteit en migratie. Datzelfde Indië dat blijkbaar op zijn tanden zit met hét klimaatprobleem heeft wel nog centjes om in de ruimtevaart de concurrentie aan te gaan met de VSA, met Rusland en de privé spelers Musk, Branson, Bezos e.a.

Intussen wordt de ambulancedienst van Duitsland zelf een patiënt in kritische toestand. In de verloren stad, Berlijn, was dinsdag 1 (één) ambulancewagen inzetbaar voor 3.7 miljoen mensen.

Onze vriendin uit de regio Münster (Westfalen) is een kritische Bundesdeutsche. Zij noemt het voormalige Merkelimperium “Doofland” (Duitse doof = Ned. stom, idioot)