Doodsbedreiging

Een Israëlische minister dreigde er gisteren mee dat Israël de Syrische president Bashaar Assad wel eens zou kunnen vermoorden als diens regering de Iraanse troepen er niet zou van weerhouden vanuit Syrisch grondgebied aanvallen tegen Israël uit te voeren.  Deze waarschuwing kwam n.a.v. berichten die de regering rondgestrooid had dat Iran een raketaanval op Israël zou plannen.

“Als Assad de Iraniërs verder vanuit Syrië laat opereren, moet hij weten dat hij zijn eigen doodsoordeel ondertekend heeft en dat dit zijn einde zal betekenen.  Wij zullen zijn regime doen vallen,” zegde Yval Steinitz, minister voor nationale infrastructuur, energie en watervoorziening.  “Assad kan niet rustig in zijn paleis zitten en zijn regime recht houden terwijl hij Syrië tot een aanvalsbasis tegen de staat Israël laat omvormen.  Het is heel eenvoudig,” zegde Steinitz, lid van het Israëlische veiligheidskabinet.

Ter herinnering, Israël heeft recent nog  een zware raketaanval (met een aansluitende aardbeving) uitgevoerd op twee doelen diep in Syrië via de vliegcorridor van de zgn. westerse coalitie o.l.v. de VSA.  In het verleden heeft Israël meer dan 100 luchtaanvallen in Syrië uitgevoerd.

Volgens de DWN past dit én de nucleaire beschuldigingsshow, waarmee de VSA moet overtuigd worden het Iran-akkoord op te blazen,  in de afleidingstactiek (verspreiding van angst omwille van een vermoedelijke Iraanse aanval) van Netanyahu die moet spitsroeden lopen wegens een corruptieklacht (zie derde video).

Haaretz

Langs alle kanten wordt een autonoom Syrië bedreigd

VN: Parole, parole, parole