Dode mus

“Maak er een propagandafilm van hoe vreselijk het wachten in de AZC-detentiecentra is! Hoe klein de kansen op een vergunning! Hoe lang je er op wachten moet!

En laat al die verrekte advocaten en hun groezelige manier van regelen van hun hypotheekschulden buiten de poort wachten.

Reguleer dàt, want anders zal het nooit wat worden met de terugkeer van de meerderheid van deze verdwaasde gelukszoekers. Want de enigen die van die terugkeer niet beter worden, zijn de advocaten van de asielindustrie.”

Een groep asielmigranten die in België uitgeprocedeerd was, heeft een door de Belgische regering gecharterd vliegtuig naar Bagdad genomen.

Het is een hoopvol bericht, maar dat op dezelfde dag en tegelijkertijd 3000 nieuwe gelukszoekers de grens passeerden om hun geluk te beproeven in diezelfde procedures vergeet je dam even. Hoera, het zijn er weer 109 en minder. Zou het …?

Nee, het zal niet. Deze mensen waren werkelijk extreem dom èn ongeduldig. Een huis, auto’s en een vrouw om in het rond te commanderen, dàt verwachtten ze. En pronto alstublieft. Veel verschil met een aankomst in de hemel lijkt in hun verwachtingspatroon niet te hebben gezeten. Weliswaar dan de christelijke hemel, maar zelfs die bleek dus tegen te vallen. Dit zijn de mensen die bij aankomst in het islamitische paradijs ongetwijfeld eerst hun 72 maagden zouden inspecteren om te kijken of Allah zich wel in alle opzichten aan zijn woord en hùn verwachtingen gehouden had.  Lees verder…

1 gedachte op “Dode mus

  1. ‘Hoera het zijn er weer 109 minder’ maar ‘ op dezelfde dag en tegelijkertijd 3000 nieuwe’
    deed me denken aan een fabel uit Aristoteles’ retorica: een vos werd bij het oversteken van een bergstroom meegesleurd en in een rotskloof gegooid waar hij niet meer uit kon. Hij leed daardoor grote ellende, dagen achtereen en raakte onder de hondenvlooien. Toen zag hem een egel en vroeg -want hij had medelijden met de vos – of hij die hondenvlooien soms van hem zou wegpikken. De vos bedankte er voor en toen de egel vroeg waarom, zei hij: omdat ze al zat van mij zijn en nog maar weinig bloed drinken. Maar als je deze weg pikt komen er nieuwe en zuigen uit wat ik nog aan bloed heb.

Reacties zijn gesloten.