GeenPeil: Dit referendum gaat over voortbestaan Nederland

Op 6 april mogen de Nederlanders stemmen over een referendum aangaande een associatieverdrag van de EU met Oekraïne. Zo’n referendum is de aanleiding voor heel veel debatten die er soms wel en soms niet mee te maken hebben. Maar uiteindelijk toch weer wel. U zult er al snel horendol over worden.

Zo is het geen referendum over de EU. Maar toch weer wel. Het is geen referendum over de eventuele raket van Poetin en MH17. En toch weer wel. Het is geen referendum over een handelsverdrag. En toch weer wel. Het is geen referendum over de Koude Oorlog. En toch weer wel. Het is geen referendum over Wilders. En toch weer wel. Het is geen referendum over open grenzen. En toch weer wel. Het is geen referendum over de kansrijkheid van directe democratie. En toch weer wel. Het is geen referendum over de invloed van George Soros. En toch weer wel.

Enzovoort.

Waar stemt u dus voor of tegen? Om een beetje wijs te worden uit de warboel, werden vandaag op de website Wiki Piratenpartij de argumenten zo objectief mogelijk op een rij gezet. Wie organiseert het? Over welke tekst gaat het? Wie organiseren de voor en tegen campagne? Waar vind je nog meer informatie?  Lees het opiniestuk van Joost Niemöller bij De Nieuwe Realist