Dit is slechts het begin

Afbeeldingsresultaat voor visa free ukraine cartoonVrhfstdts lievelingen mogen eindelijk de EU bezoeken zonder visum.  Dit is slechts het begin.

“De eerste stap op weg naar een volledige integratie in de EU.  We kozen strategisch voor EU en NAVO-integratie.  De eerste stap naar EU-lidmaatschap. Slechts 20% van de Oekraïners zijn ooit op reis geweest.”  Niet moeilijk, als een vakantie een jaarsalaris opvreet.  “Oekraïne is de startblok voor een volledige transformatie van de regio: Wit-Rusland, Kazachstan, Armenië… en Rusland.  We moeten daarvoor wel het regime in het Kremlin veranderen.”  Droomt Svitlana Zalishchuk van een Libië-scenario?  We zien het nog niet gebeuren, Oekraïne die Rusland gaat aanvallen, tenzij… de VSA, de EU en de NAVO daarin meegaan.

“Tijdens de laatste drie jaar pakte deze regering de corruptie aan.”     Maar dat schijnt nog niet goed te lukken.  “Daarom moet er een (anti)corruptie-rechtbank opgericht worden.”  Wie controleert deze rechters?

Vooral als men meer weet over de Oekraïense president Petro Porosjenko, die zichzelf afschildert als een hervormer, die beloofde de corruptie in zijn land te bestrijden. Toen de oorlog in het oosten van zijn land in volle hevigheid woedde, richtte hij een holding op de Britse Maagdeneilanden op.  Maar daar ziet hij geen graten in. ‘Dat bedrijf had niets te maken met de politieke en militaire gebeurtenissen in Oekraïne’, luidde het. De oprichting van een offshorebedrijf op zich is wettig zolang het niet voor oneigenlijke doeleinden gebruikt wordt. (Wereldleiders, zakenlui en criminelen schuilen in fiscale paradijzen)

“De EU heeft niets te zoeken in Oekraïne”

1 gedachte op “Dit is slechts het begin

Reacties zijn gesloten.