“Diplomatieke erkenning voor I.S.”

   “Alleen door ISIS te erkennen en te behandelen als een bonafide staat, hopen we de werking en motivaties te begrijpen… Alleen door het te accepteren als een realiteit en de diplomatieke erkenning uit te breiden tot ISIS, kan het westen hopen een geloofwaardige matiging te kunnen bereiken en het verder te beperken. Het Sovjet-Unie scenario is nu de minst slechte optie: het is tijd om een lange vrede te bezegelen met de militante islam. “

Een ‘Year Award’ voor het stomste idee
Opnieuw, het is de Year Award voor het stomste idee van het jaar, en onder de vele stralende kanshebbers, is er een die met name opvalt.

De Diplomatieke Conventie in Groot-Brittannië is waar de nieuwe ambassadeurs zich presenteren, in het Hof van St James. Zij ontmoeten er de vertegenwoordigers van de monarch en worden dan officieel erkend als vertegenwoordigers van hun staat in het Verenigd Koninkrijk. Dus het zou interessant zijn om alleen maar eens de laatste afwijking van de Britse krant Independent met een bijdrage van Vadim Nikitim te overwegen, als die zijn zin zou krijgen. Dit is het genie dat vorige week al die vervelende argumenten omzeilde over het al of niet vormen van ISIS als een staat, en voorgesteld heeft hen om niet alleen als zodanig te behandelen, maar dat het ook tijd is om aan ISIS diplomatieke erkenning te verlenen.

De receptie-ceremonie zou een nuttig moment zijn om bepaalde “wegen uit te leggen die worden bewandeld” in Groot-Brittannië.

Hoewel een delicate aangelegenheid – jarenlange hoofse ervaring moeten helpen de dingen gemakkelijk te laten passeren.

Het is heel goed mogelijk, bijvoorbeeld, dat de ISIS-ambassadeur zou denken dat je met absoluut alles wat er in het Verenigd Koninkrijk gebeurt, weg kunt komen. Bijvoorbeeld, wie herinnert zich niet het geval van de Saoedische Prins Saud bin Abdoel Aziz Bin Nasir die misschien de indruk had dat men maar kan verkrachten, dienstknechten slaan, en behandelen als een dier, op de vloer laten slapen, en dan zelfs kan doden in een 5-sterrenhotel in Londen en dan daarmee wegkomen met alleen de lichtste van alle vonnissen.

Het zou moeten worden uitgelegd aan de ambassadeur van ISIS dat men alleen met een dergelijk gedrag in Londen kan wegkomen als je een kleinzoon van de Saoedische koning bent, of uit een land komt met een even lange en fatsoenlijke diplomatieke geschiedenis. Ambassadeurs van ISIS daarentegen zullen zich enigszins moeten bewijzen dat zij de eerste trechter zijn voor veel lucratieve contracten naar ons toe, voordat dergelijk gedrag aanvaardbaar wordt.

Lees het opiniestuk van Douglas Murray bij Gatestone Institute

4 gedachten over ““Diplomatieke erkenning voor I.S.”

 1. Met veroveraars onderhandelt men niet ,want zij hebben hun gelijk en het vrije westen….. die laat berusten en zet zijn deuren wagenwijd open.

 2. De Britten hadden ook met de militante nazi’s een overeenkomst gesloten dat ze niet gingen aangevallen worden toch?
  Van Great Britain naar Little England: een kleine stap voor de Britten, een grote stap voor de mensheid.

 3. Europa kan nog gered worden maar dan zullen er voldoende stroppen moeten voorhanden zijn om de lafaards mee op te hangen “na een uitspraak via een volkstribunaal”.
  Momenteel 50.000.000 islamieten in Europa dat zijn er 50.001.000 teveel.
  Waar komen die 1.000 van Walter?
  Oh dat is die volledige EU stal + de merkel bende + de hollande bende + die resterende 7 middeleeuwse circussen die nog open gehouden worden in België, Nederland, Luxemburg, Zweden, Noorwegen, G.B. en Spanje.
  Heel die troep naar Afrika daar kunnen ze lekker spelen in de grote zandbak.

 4. Er bestaat toch al diplomatiek overleg met IS . De ambassade van dat nieuw kalifaat heeft een adres in Molenbeek , Onthoofdingsstraat 69 .

Reacties zijn gesloten.