Het is altijd de schuld van anderen

Moslims zijn vredelievende, zachtmoedige mensen die uit zichzelf geen vlieg kwaad zouden doen. Ze worden alleen agressief door de schuld van anderen, die hen met hun boze daden tot wanhoop drijven, bijvoorbeeld door terug te schieten of door grappen over Mohammed te maken. Nee, ik ben niet aan de drank geraakt na de vorige verkiezingsresultaten. Ik geef alleen de politiek correcte visie op moslims weer.

Deze visie bestaat in twee varianten, een binnenlandse en een internationale. De binnenlandse kennen we het beste. Ze wordt door het CGKR verkondigd en door zowat alle kranten. Als moslims spijbelen, slechte resultaten behalen op school, leraressen molesteren, oude mensen beroven of groepsverkrachtingen plegen, dan is dat eigenlijk niet hun schuld, maar de onze, omdat wij onverdraagzame racisten zijn die hen hebben gediscrimineerd in het onderwijs en op de arbeidsmarkt. Ik denk niet dat er ook maar één rechtse nationalist die onzin gelooft. Iedereen herkent de leugenachtigheid ervan. In de internationale versie zeggen die linksen en hun islamitische vrienden in wezen hetzelfde: moslims zijn onschuldige lieverdjes, maar ze worden door anderen tot wanhoop gedreven. Alleen zijn die anderen in dit geval geen discriminerende Vlamingen, maar Indiërs in Kasjmir, Israëli’s, Deense cartoontekenaars of Amerikanen in Irak en Afghanistan. De actoren zijn anders, maar de argumenten zijn identiek: moslims zijn brave mensen, maar die anderen zijn monsters die de moslims zó verschrikkelijk in het nauw drijven dat zij wel zelfmoordterroristen moèten worden.

Als die snode anderen maar ophielden met hun gruweldaden – meisjesscholen bouwen in Afghanistan bijvoorbeeld – dan zouden moslims onmiddellijk vrede sluiten en zich weer als normale mensen gaan gedragen. Deze buitenlandse versie is even idioot als binnenlandse, maar ik vrees dat heel wat rechtse nationalisten ze op sommige punten toch geloven, ook binnen de Vlaamse Beweging. Voelen die mensen zich nooit ongemakkelijk als ze merken dat zij aan dezelfde kant staan als De Morgen en Sharia4Belgium? De absurditeit van dat discours over “onschuldige en vredelievende moslims” ontaardt dikwijls in een vruchteloze discussie over – naar gelang het geval – de Verenigde Staten, Israël of Poetin in Tsjetsjenië.

Als we de echte oorzaken van de islamitische wreedheden willen zien, dan kunnen we best kijken naar landen waar de moslims knus onder elkaar wonen, zonder dat hindoes, Amerikanen, Israëli’s, Russen of racistische westerlingen de idylle komen verstoren. Kijk dan naar de burgeroorlog in Syrië, waar beide islamitische partijen elkaar afslachten, folteren en verkrachten, waar de enen terreur zaaien met bomauto’s en zelfmoordterroristen en de anderen met giftgas en blinde bombardementen op woonwijken. Kijk naar Irak, waar sjiieten en soennieten elkaar bij duizenden vermoorden, en waar ISIS – nu IS – zijn opmars markeert met gedynamiteerde moskeeën en grafmonumenten van sjiieten, rijen staken vol afgehakte hoofden en de lijken van honderden vermoorde christenen en yezidi’s.

En kijk vooral naar het islamitische geboefte in Nederland – Nederland! Niet Gaza, Qatar of Yemen – dat ten gunste van ISIS demonstreert. Kijk naar Nigeria, waar Boko Haram zelfs tienjarige meisjes als zelfmoordterroristen uitstuurt om christenen te vermoorden, of andere moslims die de sharia niet nauwkeurig genoeg naleven. De deelstaten van Nigeria die door Boko Haram worden geterroriseerd, hebben allemaal islamitische regeringen en in sommige is de sharia al ingevoerd. Maar zelfs dat is dus nog niet genoeg. Kijk naar Soedan, waar de moslims ongeveer één miljoen christenen en animisten hebben afgeslacht, of naar Algerije waar in de jaren negentig 150 000 mensen zijn afgemaakt in de burgeroorlog tussen de fundamentalisten en de regering. Of kijk naar de aanslagen van 2005 in Groot-Brittannië, toen terroristen zichzelf opbliezen in autobussen en metrotreinen. Zo diep zat hun haat dat zij zichzelf wilden opofferen om een paar willekeurige westerlingen te kunnen vermoorden.

Nee, de islamitische wreedheid wordt niet veroorzaakt door Israël, de VS, Deense cartoontekenaars, Nigeriaanse, Soedanese of Iraakse christenen, yezidi’s, Engelse metropassagiers of discriminerende Vlamingen. De oorzaak zit uitsluitend in de intrinsiek gewelddadige en barbaarse aard van de islam zelf. Met de islam is geen vreedzaam samenleven mogelijk.

Marc Joris

4 gedachten over “Het is altijd de schuld van anderen

  1. En na dit gelezen te hebben, wetende dat ons dit ook te wachten staat (want daar moet Marc Joris mij niet van overtuigen) beginnen we het jaar 2016 met goede moed, want is het niet het jaar dat de Turken bij de EU gaan komen???

  2. Het kan ook anders zijn: gewelddadige samenlevingen worden aangetrokken door de islam, waardoor die een slechte naam krijgt. Sinds het einde van hun veroveringstochten in de middeleeuwen tot op pakweg 30 jaar geleden had immers niemand last vd islam.
    Het is zoals met blondjes: blonde vrouwen zijn niet noodzakelijk dom, maar als alle domme vrouwen hun haar gaan blonderen, krijg je wel die indruk.

Reacties zijn gesloten.