Die arme zigeuners toch!

Die arme zigeuners toch!

Grote inval woonwagenkamp, beslag op miljoenen euro’s

Vrijdag is begonnen met het afvoeren van drieëntwintig voertuigen en vier grote caravans

De politie heeft donderdagochtend bij een inval in een woonwagenkamp in Den Bosch alle 29 aanwezigen meegenomen naar het bureau. Tevens hebben agenten beslag gelegd op contact geld en goederen met een waarde van miljoenen euro’s.

In totaal heeft het kamp zestien bewoners. Acht daarvan blijven het hele weekeinde in de cel, meldt de politie in Den Bosch vrijdagavond. De andere acht zullen in de loop van het weekeinde worden vrijgelaten.

De zes aanwezige kinderen die ook door de politie werden meegenomen, zijn door de gemeente ondergebracht bij familie of inmiddels herenigd met hun ouders.
Porselein

Er is meer dan 350.000 euro aan contant geld gevonden. Ook is direct beslag gelegd op dure sieraden, horloges en diamanten. Voor het afvoeren van zestiende-eeuws en zeventiende-eeuws porselein en diverse kunstwerken moest speciaal vervoer worden geregeld. De waarde wordt getaxeerd op ongeveer vijf miljoen euro.

Vandaag is ook begonnen met het afvoeren van drieëntwintig voertuigen en vier grote caravans die op het kampterrein stonden. Ook zijn elektronica, dure koikarpers en pony’s afgevoerd.
Omvangrijk

De politie legde tevens beslag op onder meer grote hoeveelheden merkkleding waarvan het merendeel nog een prijskaartje bevatte, bankpassen, eigendomsbewijzen, buitenlandse bankrekeningen en gegevensdragers.

Bij de omvangrijke operatie zijn ongeveer driehonderd politieagenten, ambtenaren van het Openbaar Ministerie, de Belastingdienst, de FIOD, Defensie en de gemeente ingezet.

Vrijdag is begonnen met het afvoeren van drieëntwintig voertuigen en vier grote caravans

Nvdr: ook in het krakerspand te Brussel zitten o.a. Roma-zigeuners.  Rechters in Duitsland accepteren de stellingname van hun verdediging dat stelen tot hun cultuur behoort.

Elsevier