“De Walen zijn de échte Germanen”

Embleem van het Waals Legioen

Embleem Waals Legioen

Als we het dan toch over de collaboratie hebben.  Dit filmpje had braaf Theoke onder de neus van de ‘échte Germanen‘ moeten houden.   Hoewel, Laurette O zal zich niet aangesproken voelen vermits zij het product is van een Vlaming en een Algerijnse.  Elio ook niet, vermits hij van Italiaanse afkomst is.

Wil de échte Germaan, resp. Waal, zich nu kenbaar maken?

U hoort en ziet Léon Degrelle:

FVE

4 gedachten over ““De Walen zijn de échte Germanen”

 1. Degrelle heeft niet helemaal ongelijk. Na de massale emigratie van Hugenoten uit Frankrijk na het herroepen van het Edict van Nantes, kwam een aanzienlijk deel terecht in Brandenburg(=Pruisen), zie bruggetje. Berljin was op een bepaald ogenblik zelfs een overwegend franstalige stad!!!
  http://fr.wikipedia.org/wiki/Huguenot
  Het voorgaande buiten beschouwing gelaten, hebben we hier in Vlaanderen behoefte aan een Degrelle, en voor goed te zijn, meer dan ene!!!
  Theo(ke) had dit filmfragment inderdaad kunnen tonen aan Laurette, maar dan wel om aan te tonen dat “Degrelle” toen in de vuurlinie stond voor de verdediging van onze westerse beschaving.. tegen het communisme, in plaats van zoals zij nu, aan de kant te staan van de samenzweerders tegen onze beschaving.

 2. Het zijn volgens mij meer Noormannen, die waren ook berucht voor hun strooptochten in andere gebieden.

 3. Men mag beweren wat men wil maar voor een Degrelle heb ik veel eerbied

  • Degrelle vocht natuurlijk wel “aan de verkeerde zijde” in WO ll maar zijn moed èn roekeloosheid in de strijd met de Russen was EVEN GROOT als zijn bakkes.
   Hij is vertrokken als “simpele soldaat” naar het Oostfront, en is op 4 jaar tijd opgeklommen tot Generaal (in de lente van 1945) nadat hij… met 650 Waalse Legionnairs, gesteund door 6 Duitse pantserwagen, de grote Bolsjevistisch doorbraak-aan-de Oder kon verhinderen…
   Slechts 35 (!!!) man overleefde die zelfmoordverdediging (op nog geen 100 km van Berlijn)—> En… vermits dat de Duitsers dringend een held zochten om hun gedemoraliseerde troepen wéér aan te moedigen, werd Standartenführer Degrelle bevorderd tot Generaal.

Reacties zijn gesloten.