De Südtirolers zijn hen beu

Afbeeldingsresultaat voor süd tiroler migrantenNadat in Bozen het geweld in een openbaar park door agressieve ‘jongeren’ toeneemt, hebben bio-Bozener een burgerwacht opgericht.

De maat was vol nadat twee Chinese vrouwen brutaal aangevallen werden. Sinds geruime tijd is een groep van ca. 30 ‘jongeren’ tussen 9 en 17 jaar van Noord-Afrikaanse herkomst ‘ ‘s avonds en ‘s nachts ‘actief’. De toestand werd onhoudbaar.
Bezorgde burgers willen nu minstens twee maanden lang regelmatig vanaf 22 uur vreedzaam in het park rondlopen, een babbeltje slaan, de buren ontmoeten,  om door hun aanwezigheid de daar rondlummelende Noord-Afrikaanse kinderen en ‘jongeren’ te overtuigen zich elders te gaan ‘uitleven’.
De Bozense burgemeester Renzo Caramaschi veroordeelde het initiatief (… de burgerwacht, niet de ‘jongeren’). Hij is van mening dat in de betrokken gezinnen moet ‘gewerkt’ worden opdat hun vertrouwen in de ordekrachten hersteld wordt.

Bozen schijnt een groot veiligheidsprobleem te hebben. De oorzaak is niet ver te zoeken: de toevloed van tafelschuimers. Volgens de Tageszeitung.it zijn moordpogingen in het midden van de dag, winkeldiefstallen met flessen al wapen, schering en inslag geworden in de Zuid-Tiroolse stad. Toeristen worden lastig gevallen door bedelaars en ouders hebben schrik als hun kinderen zich ‘s avonds nog op straat moeten begeven. De bewoners voelen zich door de verantwoordelijken in de steek gelaten.

“Al de culturele verrijking-aanbidders die het probleem onder de mat vegen zijn medeschuldig,” zo luidt de boodschap van de secessiebeweging “Süd-Tiroler Freiheit“.

Bozen: Nach Attacke auf zwei Frauen bildet sich „Bürgerwehr“

Enkele sfeerbeelden uit Bozen:

 

 

7 gedachten over “De Südtirolers zijn hen beu

  1. mooie joetuubekes van nieuwe culturele activiteiten door dankbare “fluchtelingen” Het is gewoon even wennen (we zullen wel moeten) Ik begrijp die Boze(nse burgermeester niet . Hij vindt de burgerwacht maar niks alhoewel het een bewijs is dat de plaatselinge bevolking zich volledig aanpast aan de cultuur van de tafelschuimers

    • Voor ons, in Zeebrugge, heeft de politie (waaarschijnlijk “van hogerhand”) ook de “burgerwacht” ontbonden… dié mensen waren eigenlijk patrouillelopers die steeds de onregelmatigheden van donkerder-getintten meldden (en NIET zelf die ongewenste toeristen in elkaar sloegen) Grrrrr.

      • burgerwachten zijn nochthans de toekomst om onze veiligheid te verzekeren . De politie mag niet dit of dat , ze moeten altijd beleefd en behulpzaam blijven . Ze mogen enkel schieten als hun hoofd werd afgesneden

  2. Dan mogen we nog van geluk spreken dat al die asiellers hoog opgeleiden zijn , dokters , advocaten , kernfysicussen ,ruimtevaartdeskundigen , ingenieurs. Stel je voor dat het allemaal leeglopers zouden zijn en profiteurs , dat zou pas een ramp zijn

Reacties zijn gesloten.