Welk nut heeft het vasten?

Gerelateerde afbeelding“Medische voordelen:
Betreffende het fysieke aspect kunnen we verder berichten dat er sommige chemische stoffen in de hersenen zijn die boodschappen overbrengen en gevoelens creëren, neurotransmitters genaamd, die beïnvloed worden door het vasten.

 

Het vasten moedigt het endorfine neurotransmitter systeem (dit heeft te maken met ‘je goed voelen’) en de euforie aan om meer endorfine te produceren en het zorgt er dan voor dat we ons beter ‘voelen’.

Dit is hetzelfde als het effect van lichaams-oefeningen (maar dan zonder het fysieke werk).

Er is ook vermeld door medische experts dat het vasten de fysieke gezondheid op verschillende manieren verbetert.

 

Tijdens het vasten verbruikt het lichaam opgeslagen cholesterol (een soort vet) dat vaak opgeslagen wordt in het bloedsysteem, evenals in andere vettige omgevingen van het lichaam.

Het helpt het lichaam dus sterk te blijven en het minimaliseert het gevaar van hartaanvallen.”

Behalve natuurlijk als men in de buurt komt van moslim terroristen die – zoals bekend – tijdens de Ramadan wel eens in de verleiding komen om ‘ongelovigen’ op overweldige wijze willen overtuigen toe te treden tot de Godsdienst van de Vrede.

Why Do Terrorist Attacks Intensify During Ramadan?

Waarom vasten moslims?

 

5 gedachten over “Welk nut heeft het vasten?

 1. Vasten heeft zeker een groot nut maar dan moeten ze die maand verlengen tot een jaar niet eten en drinken Die super Ramadan zou de Europese problemen oplossen

 2. Vasten??

  U bedoelt gewoon i.p.v overdag te eten
  eten ze gewoon s’avonds…

  Ze draaien gewoon hun cyclus om dat is alles
  dat kan ik ook hoor

  • U heeft gelijk, beste Niki, zij vreten zich vanaf 22:02 uur vol.
   Maar dàt moeten zij maar zèlf weten… zopas gezien in het nieuws van VTM dat… een persoon, dat officieel belgië vertegenwoordigd in het buitenland, bij een marokkaanse familie de iftar meevierde 🙁 die dhimmi kunt U vanavond zien op het nieuws… schandalig

Reacties zijn gesloten.