“De moordenaar is niet het terrorisme…”

“…Terrorisme is het wapen in de hand van de moordenaar!”

Marine Le Pen in de EU-praatbarak

“Voorzitter, beste collega’s,
Vrijdag dertien november is Frankrijk door een werkelijk verschrikkelijke beproeving gegaan. Ik meen dat de eerste eerbetuiging die men aan de slachtoffers verschuldigd is, erin bestaat datgene wat hen vermoord heeft bij naam te noemen. Nu, evenmin als uit de mond van onze Franse bewindvoerders heb ik hier, bij de verzamelde interventies deze ochtend, de naam van de moordenaar gehoord. De moordenaar is niet het terrorisme. Terrorisme is het wapen in de hand van de moordenaar.

De moordenaar is de ideologie die hij aanhangt, en in naam van welke het terrorisme doodt. Het gaat om het islamistisch fundamentalisme en dat moet u ook zeggen, want als u dit niet doet, als u er niet toe in staat bent de vijand bij naam te noemen, dan zult u hem vanzelfsprekend ook niet kunnen bevechten.

Maar misschien is het voor sommigen onder u vervelend om die naam te noemen. Want hem noemen verplicht ertoe een aantal internationale vriendschappen opnieuw te bekijken. Dit verplicht ertoe de vraag te stellen of men met geallieerden als Saoedi-Arabië en Qatar werkelijk door kan gaan. Dit verplicht ertoe vragen te stellen bij de dubbelzinnige houding van Turkije tegenover het islamistisch fundamentalisme. Dit verplicht ertoe elkaar in de ogen te kijken en te zeggen, ja, de verzameling internationale akkoorden die wij hebben gesloten, en de internationale allianties die wij zijn aangegaan, brengen ons er feitelijk toe dat we, eerder dan vijanden objectief gesproken bondgenoten van het islamistische fundamentalisme zijn.

Mijn voorstel is dus om verandering aan te brengen in deze allianties, en ik ben van oordeel dat zonder enige reserve al diegenen die tegen het islamistische fundamentalisme vechten als bondgenoten moeten worden beschouwd. Daar horen vanzelfsprekend de moslimlanden bij die tegen het islamistische fundamentalisme vechten: Egypte en de Verenigde Arabische Emiraten. Vanzelfsprekend hoort ook Rusland daarbij. Iran hoort daarbij. Pas dan, in het kader van deze grote coalitie, hebben we uitzicht op doelmatigheid in de strijd tegen het islamistische fundamentalisme.

Maar in vele opzichten – dat moet ik ook zeggen – staat de bevoegdheidsafstand die Frankrijk heeft gedaan aan imbeciele Europese maatregelen, voor de Fransen vandaag als een obstakel in de weg bij hun terugkeer naar veiligheid. In de eerste plaats hoort bij deze imbeciele politiek de kwestie van de massale immigratie, die al oud is en de kweekbodem van het communitarisme, en het antwoord op de vragen die u zich stelt.

Waarom zijn er inderdaad terroristen die op ons grondgebied, in Europa zijn geboren? Wel, omdat de massale immigratie communitarisme heeft meegebracht, en communitarisme de kweekbodem is waarin het fundamentalisme zijn toekomstige soldaten komt zoeken en rekruteren.

De Europese Commissie kondigt aan dat er volgend jaar drie miljoen migranten in de Europese Unie zullen arriveren. En vanzelfsprekend plaatsen wij geen gelijkheidsteken tussen de migranten en de terroristen. Maar dat neemt niet weg dat wat ik in september in dit Parlement aan de kaak heb gesteld, namelijk de infiltratie van jihadisten in de stroom vluchtelingen, een werkelijkheid is. Die werkelijkheid was voorbije vrijdag moordend. U kunt nu wel doen alsof u dat niet ziet, maar de feiten zijn er, en er geen rekening mee houden kan niet. Deze toevloed van migranten ongecontroleerd laten doorgaan, terwijl u pertinent weet dat de Unie, en de grenslanden van de Unie totaal niet in staat zijn om wat dan ook te controleren, laat staan de identiteit van de binnenkomers, welnu, dit laten doorgaan komt neer op afzien van de middelen om dit verschrikkelijke gevaar te bestrijden.

Dus, ik zeg het u, wij willen onze nationale grenzen terug. Bij hebben geen vertrouwen in de grenzen van Europa, die waarlijk een vergiet zijn. Vandaag wordt de Franse grens weer gecontroleerd, tijdelijk. Wij zullen er binnen onze mogelijkheden alles aan doen om ze volstrekt definitief te laten controleren. U hebt het over controles en inlichtingen, maar wat voor controles? De paspoorten in het bezit van de terroristen zijn geen valse paspoorten. Het zijn echte paspoorten, afgeleverd door de Islamitische Staat, door de besturen in Syrië waarvan zij de controle hebben overgenomen. Ook dat is een realiteit die men onder ogen moet zien.

Op dezelfde manier hebt u ons het soberheidsbeleid opgelegd. Deze soberheid heeft ons verplicht te ontwapenen. Door die soberheid die de Unie aan de landen heeft opgelegd, hebben wij minder militairen, minder politiemensen, minder douaniers. Jullie soberheidspolitiek pikken wij niet langer. Wij nemen het niet langer dat jullie het zijn die bepalen wat prioriteit krijgt in ons budget. Wij willen, eens te meer, onze budgettaire soevereiniteit terug, om te kunnen beslissen dat het vandaag nuttiger voor ons is om budgettaire prioriteit toe te kennen aan de beveiliging van ons grondgebied. Wij zijn het die daarover willen beslissen!

Na 13 november is de geestesgesteldheid van de Fransen veranderd. De Europese instellingen moeten inzien dat, voor ons, niets ooit nog zal zijn als voorheen. De onzin rond migranten, de haat tegen grenzen, de soberheidsobsessie en de slechte keuzes inzake internationale allianties zijn voor de Fransen als duidelijke gevaren herkend. Een groeiende minderheid deelde onze standpunten hierover al. Er bestaat geen twijfel over dat een zeer grote meerderheid voortaan klaarziend is geworden. Wij zullen niet rusten en deze gevaren blijven aanklagen, om de veiligheid van het Franse volk te verdedigen tegen de ondernemingen van de Europese instellingen in, die ik als misdadig beschouw.”

Met dank aan Marc Vanfraechem, die ons veel werk bespaard heeft door deze tussenkomst te vertalen voor Doorbraak.

6 gedachten over ““De moordenaar is niet het terrorisme…”

 1. Het valt op dat sinds ze de moslims als kiezers probeert te paaien, ze het niet meer heeft over de islam en over moslims tout court, maar over fundamentalisme en terroristen. Maar ze vergeet dat in iedere moslim, of ten laatste in zijn kinderen, een fundamentalist schuilt.

  • Ik heb ooit gehoord: het doel heiligt de middelen. Stemmen moet het FN hebben, het enige wat telt zijn de stemmen.
   Wat ze daarna doen; dat is de vraag.

 2. Marine had beter gezwegen, ofwel zegt men de waarheid ofwel zwijgt men.
  Na Charlie Hebdo had vader Le Pen wel de moed om de waarheid te zeggen. Dit is ook de reden waarom hij uit de partij werd gegooid.
  Een bruggetje :
  https://derhonigmannsagt.wordpress.com/2015/11/27/das-nwo-muster-frankreich-setzt-nach-dem-massaker-unter-falscher-flagge-menschenrechte-ausser-kraft/
  met een citaat :
  Das NWO-Muster: Frankreich setzt nach dem Massaker unter falscher Flagge Menschenrechte ausser Kraft
  27. November 2015 von beim Honigmann zu lesen
  Deutsche Wirtschaftsnachrichten 26 Nov. 2015: Nach den Pariser Anschlägen hat Frankreich die Europäische Menschenrechtskonvention teilweise ausgesetzt.
  Davon habe die Pariser Regierung den Generalsekretär des Europarats, Thorbjörn Jagland, in Kenntnis gesetzt, teilte ein Sprecher der paneuropäischen Staatenorganisation am Mittwoch in Straßburg mit. Einzelheiten über die ausgesetzten Artikel wurden zunächst nicht bekanntgegeben.
  Frankreich begründet die Maßnahme mit dem nach den Anchlägen vom 13. November ausgerufenen Ausnahmezustand, der mittlerweile auf drei Monate verlängert wurde.
  Unter Berufung auf Artikel 15 der Menschenrechts-Konvention könnte Frankreich beispielsweise die Inhaftierung eines Verdächtigen ohne richterlichen Beschluss rechtfertigen. Dem Sprecher des Europarats zufolge ist es Aufgabe des Europäischen Gerichtshofs für Menschenrechte zu prüfen, ob die Aussetzung eines Artikels im Einzelfall berechtigt ist oder nicht.
  Der Ausnahmezustand ermöglicht in Frankreich unter anderem Ausgangssperren, Wohnungsdurchsuchungen ohne richterlichen Beschluss auch in der Nacht und Hausarrest für Menschen, deren „Aktivität“ sich als „gefährlich für die Sicherheit und die öffentliche Ordnung erweist. Außerdem können Versammlungsverbote verhängt und Konzertsäle und Kinos geschlossen werden.
  Bereits nach Charlie Hebdo waren die Franzosen unter militärische Kuratel gestellt worden. Geheimdienste haben in der Vergangenheit immer wieder mit Spezial-Aktionen erreicht, dass die Bürger verängstigt werden, um ihnen dann die Einschränkungen ihrer Rechte als Geschenk zu verkaufen.
  Kommentar:
  Somit bewahrheitet sich, was ich in meinem Artikel vom 14. Nov. 2014 “Pariser Massaker: Noch eine NWO-Operation unter falscher Flagge für NWO Polizeistaat in Europa und Bodentruppen in Syrien” und hier schrieb..
  Global Res. 15 March 2015: Hollande hat “Verschwörungs-Theorien” dem Nazismus gleichgestellt und fordert Regierungs-Regelungen, um zu verhindern, dass Gedanken, die von der Regierung als gefährllich eingeschätzt werden, verbreitet oder veröffentlicht werden
  Es ist reiner Kommunismus/Sowjetkommunismus.
  Es ist auf diese Art, dass die NWO-Diktatur aufgebaut wird”(=einde citaat).
  Het is vooral de laatste paragraaf die van belang is!!!
  Wie zal er hier het eerst geviseerd worden ?? Marine mag driemaal raden ??
  Nog een gevolg van de “aanslag ” :
  http://www.trueactivist.com/france-starts-shutting-down-alternative-media/#.Vlfya_gq64E.twitter
  France Starts Shutting Down Alternative Media
  November 25, 2015 by Sophie McAdam
  met een citaat :
  ““I disapprove of what you say, but I will defend to the death your right to say it.”
  Note: The video that got ‘We are Change’ banned from the French internet can be seen below. The video above explains more about the censorship founder Luke Rudkowski is facing. Please share this story if you believe the independent media is vital in a democratic society to hold those in power to account, and let us know your thoughts below.”(=einde citaat)
  In de desbetreffende video worden er enkele pijnlijke vragen gesteld !!
  Over de dodenherdenking :
  http://info.kopp-verlag.de/hintergruende/europa/gerhard-wisnewski/trauerfeier-in-paris-francois-hollande-despot-und-diktator-von-frankreich.html
  27.11.2015
  Trauerfeier in Paris: Francois Hollande, Despot und Diktator von Frankreich
  Gerhard Wisnewski
  Een citaat :
  “Unversehens geriet die Trauerfeier für die 130 Todesopfer der Terroranschläge vom 13. November 2015 zur Krönung eines neuen französischen Kaisers: des Kriegsherren und Diktators François Hollande…
  Es war eine eindrucksvolle Kulisse, die einem kalte Schauer den Rücken hinunter jagte. Fast fühlte man sich an die alten Zeiten Napoleons erinnert: Gesäumt von sorgfältig aufgestellten Menschenkarrees wirkte der Ehrenhof des Invalidendoms zu Paris wie ein Appellplatz. Neben Militärs, Rettungskräften und Musikkapelle hatten sich 1000 Gäste versammelt, darunter Angehörige der Toten vom 13. November.
  Wenn da nicht die Plastikdächer und der riesige Bildschirm gewesen wären, hätte man glauben können, man befinde sich noch im 19. Jahrhundert und der kleine Korse sei wieder auferstanden, um sich Frankreich zum dritten Mal unter den Nagel zu reißen.
  Klein war der Mann, der da sprach, schließlich auch – und größenwahnsinnig ebenfalls: François Hollande – der kleine Gernegroß der Republik und zugleich unbeliebtester Präsident in der Geschichte der Fünften Republik.”(=einde citaat)
  Het belangrijkste citaat is echter het volgende :
  “Sein Land wird von Krisen geschüttelt, und sein Ansehen ist wegen der vielen wirtschaftlichen Probleme im Keller. Ohne die Anschläge vom 13. November könnte Hollande politisch wohl kaum überleben.”(=einde citaat).
  Waarvoor een aanslag al goed is!!!
  Er zijn dus heel wat vragen te stellen over deze “aanslag”, maar Marine stelt er geen enkele !!
  Over de verraders en hun zetbazen geen woord!! Over de verborgen agenda’s nog minder!!!
  Over wie er ISIS op poten heeft gezet : geen woord !!
  Over wie er uiteindelijk de olie van ISIS afneemt : geen woord !!
  Over de franse kuiperijen achter de schermen : geen woord !!
  Ter illustratie :
  http://www.zerohedge.com/news/2015-11-25/meet-man-who-funds-isis-bilal-erdogan-son-turkeys-president
  met een citaat :
  “According to French geopolitical analyst, Thierry Meyssan, Recep Erdogan “organised the pillage of Syria, dismantled all the factories in Aleppo, the economic capital, and stole the machine-tools. Similarly, he organised the theft of archeological treasures and set up an international market in Antioch…with the help of General Benoît Puga, Chief of Staff for the Elysée, he organised a false-flag operation intended to provoke the launching of a war by the Atlantic Alliance – the chemical bombing of la Ghoutta in Damascus, in August 2013. “
  Meyssan claims that the Syria strategy of Erdo?an was initially secretly developed in coordination with former French Foreign Minister Alain Juppé and Erdogan’s then Foreign Minister Ahmet Davuto?lu, in 2011, after Juppe won a hesitant Erdogan to the idea of supporting the attack on traditional Turkish ally Syria in return for a promise of French support for Turkish membership in the EU. France later backed out, leaving Erdogan to continue the Syrian bloodbath largely on his own using ISIS.”(=einde citaat).
  De laatste paragraaf is veelzeggend., en zeker van aard om vragen over te stellen.
  Marine heeft dus nog heel wat werk voor de boeg!!!

  • De lezer moet ons verontschuldigen: we kunnen niet alles vertalen. Lovenaar sluit aan op Richard, die Erdogan en zijn sibbe aan de kaak stelt.

  • @ Lovenaar

   Marine en vader Le pen, of de vadermoord

   …Hoe ‘k leven kan en zeggen: ‘t moet geschieden.
   Ik heb toch reden, wil, en kracht, en middelen,
   om ‘t uit te voeren. Menig voorbeeld tevens,

   Hamlet

Reacties zijn gesloten.