De “gegeven vreugde” of een gekregen paard?

De titel is de dichterlijk-vrije vertaling van “Joy Donné”, de man die blijkbaar niet weg te slaan is uit de politieke arena. Terug van weggeweest? Niet echt, een mol graaft zich in maar blijft onderaards zijn gang(en) gaan.

In de Tijd werd het heuglijke bijna-nieuws bekend gemaakt:

“De Vlaamse regering beslist deze namiddag wie de nieuwe CEO van Flanders Investment & Trade*wordt. Gewezen cabinetards Joy Donné (N-VA) en Paul Hegge (Open VLD) zouden de beste kaarten hebben…”

Twee namen werden met stip als favorieten geduid: Joy Donné (N- VA) en Paul Hegge (VLD).

Ach ja, waarom niet. De logegazet (HLN) kon uiteindelijk de verrassende beslissing mededelen, begeleid van een armenkruisende stoere Jan, nl. dat uit een selectie van zegge en schrijve vier (4) personen onderstaande beste gekozen werd

“Donné kwam volgens het kernkabinet van de Vlaamse regering als beste kandidaat uit de finale selectieprocedure met vier personen. Donné volgt bij FIT Claire Tillekaerts op die eind juni met pensioen gaat…”

Waar en hoe de beslissing genomen werd? Werd erom gedobbeld, stekske getrokken of ergens in de anti-chambres van de Loge bij een glas wijn de “meest véélbelovende” kandidaat gekozen?

Wat betreft stoere Jan: “Jambon stelt Joy Donné zijn voormalige kabinetchef aan als nieuwe ceo….” Nog zo een grap.  Jambon heeft niets te beslissen, maar slaafs uit te voeren. Het is de Grote Lijder die beslist heeft….weliswaar na een telefoontje van de Edelachtbare met een herinnering aan Ward en de vijver van een meter diep.

Joy Donné is immers de mol van de VLD en dan ook van de loge binnen de N-VA. De VLD is de francofiele logemaffia partij, Vlaams-vreemd en -vijandig, met weliswaar aan de basis wat “nuttige idioten” om stemmen te lokken bij het “klootjesvolk” in Vlaanderen. 

Over Joy Donné’s rol werden bij Golfbrekers al enkele artikelen gepubliceerd in verband met het Chovanec drama. Ik verwijs naar de teksten in de hiernavolgende bruggen:

De voormelde teksten zijn dan ook meer dan duidelijk met betrekking tot de Belgische beerputten. Hopelijk is het fiscaal dossier van papa Donné intussen geregeld!

Joy Donné is dus een kenner die van alle markten thuis is, vooral waar er het één en ander moet geregeld worden en dus een man boven alle verdenking (sic). Zijn netwerk oogt dan ook indrukwekkend. De geknipte man om Vlaanderen in het buitenland te vertegenwoordigen. Ter illustratie van dit netwerk (=lees van het ganse crimineel corrupte kluwen),  een onverdachte bron: https://www.apache.be/2019/10/23/politici-vastgoedbonzen-en-verborgen-cameras-in-megeve. De Grote Lijder wordt er ook in vernoemd. Kan ook moeilijk anders, gezien de N- VA een door de Belgische bezetter van Vlaanderen, gecontroleerde oppositie is.  De vraag hierbij is dan ook:

Welke belangen gaat Joy Donné dan ook behartigen als CEO van FIT?  Zeker niet deze van Vlaanderen.  Hij zet dus zijn mollenwerk gewoon verder in dienst van zijn Vlaams-vijandige zetbazen. En niemand stelt hierover vragen. Het gelul over de Porsche (video onderaan) met 2 verschillende nummerplaten dient dan ook gewoon als afleidingsmanoeuvre.

Bij dit alles is er wel een bijzonder aspect. Is Joy Donné nog welkom in Japan?. Hij werkte er immers mee aan de verkoop van de Belgische ambassade**, ten tijde van de Guy,  het blauwe logekonijn, die toen de familiejuwelen aan het uitverkopen was.   Deze ambassade was immers een geschenk van de Japanse Keizer aan België.  Dit viel in zeer slechte aarde in Tokio.  Na WO I bezocht de toenmalige kroonprins Hiro Hito ook de ruïnes in Leuven, en verleende Japan ook steun aan Leuven en de universiteit. In het boek “De oorlog en het Vaticaan” van Johan Ickx, zijn er foto’s van dit bezoek, pagina 144 e.v. Japan speelde toen ook een bemiddelende rol via o.a. de militaire zeemachtattaché in Rome,  Shinjiro Yamamoto, die bekeerd was tot het katholicisme. De verkoop  van de ambassade was dan ook een kaakslag aan Tokio.  Een late wraak voor de Japanse hulp aan Leuven na WO I?

De brand van Leuven was immers geen toeval, maar een “false flag avant la lettre”, een samenzwering op hoog niveau, waarvan de “broeders” in België op zijn minst voorkennis moeten gehad hebben, en het dan ook lieten gebeuren.  Dit is ook de reden waarom de ware toedracht van dit drama niet aan het licht mag komen.  Dit laatste is echter een ander verhaal.

Met Joy Donné in die functie, heeft een land geen vijanden meer nodig, maar de eindverantwoordelijkheid voor dit verraad en sabotage ligt bij de Grote Lijder, die dit verraad dan poogt te camoufleren via “”koekendoosdramatiek”:

“Bart De Wever openhartig in Viva la Feta: ik ben een cactus in de liefde, een beetje water kan volstaan.”

In de politiek is hij echter dodelijker dan een cobra… overeenkomstig het citaat van Cicero over de verrader.
Waar zitten diegenen die verkozen werden en er voor betaald worden, om hierover op zijn minst al vragen te stellen??

H.P.

*Flanders Investment & Trade: … “U kan bij ons terecht voor voor marktinformatie, acties en events, subsidies, advies,… op maat.”

**Verkoop ambassade Tokio slaat gat van 11 miljoen in begroting

1 gedachte op “De “gegeven vreugde” of een gekregen paard?

  1. Bart De Wever is het vlees geworden paard van Troje in dit Vlaanderen. Degenen die met hem gezweept hebben zullen het geweten hebben. Hij is uit geweest op niets anders dan de macht en Vlaanderen is de opstap geweest om zijn doel te bereiken. Is er iemand die meer op de kap van het VB zit dan hij. Is er iemand die te pas en te onpas het VB de schuld geeft van alles wat hier in Vlaanderen mis loopt Is er iemand die het VB bestempelt als een partij van de haat en racisme.Is er iemand die al gans zijn leven voor de schone schijn het VB uitnodigt dan den Bart. Laat het mij weten want ik ben wel goedgelovig maar niet gek.

Reacties zijn gesloten.