De EU gaat zich samen met de VSA nog eens in Libië bemoeien

Een slangenkuil.  Maar blijkbaar is de ene terrorist ‘salonfähiger’ dan de andere.  Hogere belangen, nietwaar, die de status van ‘terrorist’ doen veranderen in ‘gematigde islamist’.

Abdelhakim Belhaj (Arabic: عبد الحكيم بالحاج‎‎, oorlogsnaam: Abu Abdallah Assadaq) is de leider van de conservatieve islamistische al-Watan partij.  Islamitische strijder tijdens de Sovjet-Afghaanse oorlog.  Terugkeer naar Libië in 1992, waar hij samen met de LIFG (staat op de lijst van terroritische organisaties in G.B. en de VSA) Gaddafi wou verdrijven.  Tijdens die periode droeg hij de welluidende naam Abu Abdullah al-Sadiq.  Moest vluchten en trok opnieuw naar Afghanistan, waar hij de Taliban vervoegde.

Na 9/11 en Gaddafi’s verzoening met het westen, werd er een arrestatiebevel op zijn naam uitgevaardigd om reden van een  nauwe band met Al Qaeda, vooral met de Taliban baas Mullah Omar.  Wordt ervan verdacht training kampen voor mujahedeen strijders geleid en gefinancierd te hebben.    Na de komst van de VSA in Afghanistan, verliet hij samen met de rest van de LIFG het land en trok naar Europa en Zuid-Oost Azië.

Naar verluidt 2001 gearresteerd in Pakistan en uitgeleverd aan de VSA, maar in tegenstelling tot andere gearresteerden in Afghanistan, gerepatrieerd naar Libië twee maanden later.

CIA kon hem dankzij een tip van MI6 arresteren, samen met zijn zwangere vrouw in 2004 in Kuala Lumpur International Airport, Maleisië.    Overgevlogen naar Bangkok, onder de hoede van de CIA, uitgeleverd aan Libië, 7 jaar in de Abu Salim gevangenis.

Gaddafi kreeg in maart 2010 blijkbaar last van hersenverweking want onder het motto van ‘deradicalisering’ werd hij samen met 170 Libische islamisten vrij gelaten.  Prees de rol van Saif al-Islam (zoon Gaddafi), die op zijn beurt repliceerde dat de vrijgelaten mannen ‘geen gevaar meer vormden voor de maatschappij’.

Vervolgens spande hij een een proces in tegen de Britse regering voor diens rol bij zijn uitlevering aan Libië.    Proces liep af op een sisser wegens niet toelaatbaar omwille van ‘nationale belangen’.
In augustus 2011 werd hij commandant van de Tripoli Militaire Raad nadat het land ‘bevrijd’ was van de dictator.   Meer bij Wikipedia in het Engels.

Februari: Obama ‘staat onder druk’

Februari: N-VA pleit voor militaire interventie in Libië

April: Obama’s Libya Debacle

Mei: EU denkt aan grondtroepen…

Mei: Libië wil geen militaire interventie door EU

3 gedachten over “De EU gaat zich samen met de VSA nog eens in Libië bemoeien

  1. Ze hebben het al een keer aan de kloten gebracht samen met de Fransen, en nu gaan ze het waarschijnlijk volledig aan de kloten helpen.

  2. Als ik die huichelaars van de EU samen met die Duitse troela en die zwarte moslim uit dat witte huis samen zie zitten krijg ik echt heel onaangename gevoelens, ik weet dat dan verraad (voor eigen profijt) zal volgen met enkel maar nadelen voor de Europese burgers.
    Wij zijn met 500.000.000 Europese burgers, wij gaan ons toch niet laten vernietigen door een handvol lafaards en verraders van onze beschaving?
    De redding van Europa is “grenzen sluiten en de reeds aanwezige troep barbaren eruit zetten”.
    Elke partij die dat doel nastreeft zullen wij steunen. De vrienden van onze vijand is ook onze vijand.

Reacties zijn gesloten.