“De Eu­ro­pe­se Unie is stil­aan een voor­beeld van ge­or­ga­ni­seer­de na­la­tig­heid en on­ver­ant­woor­de­lijk­heid.”

Door de ver­nie­ti­ging van de Bel­gi­sche over­win­st­ru­lings wordt mi­nis­ter van Fi­nan­ciën Johan Van Overt­veldt (N-VA) ver­plicht zich te om­rin­gen met een leger top­ad­vo­ca­ten om tegen de EU-in­greep in be­roep te gaan.

Als dat niet lukt, zal Van Overt­veldt de bij­stand van zowat de hele ge­spe­ci­a­li­seer­de balie nodig heb­ben om die 1,5 mil­jard euro van de ge­vi­seer­de mul­ti­na­ti­o­nals terug te vor­de­ren.

Die zijn het niet ge­wend om fis­ca­le ca­deaus terug te stu­ren en be­schik­ken bo­ven­dien over een ar­gu­ment van beton: de over­win­st­ru­ling staat in de Bel­gi­sche wet­ge­ving ge­bei­teld.

Een aanbevolen opiniestuk van Rik Van Cauwelaert in De Tijd:

De rechtsstaat volgens de EU

De asielcrisis sleept aan. Om de Britten aan boord te houden strooit EU-voorzitter Donald Tusk in Londen loze beloften rond. De belastinggeschillen veroorzaken wrevel bij de lidstaten, de eurotoestand blijft zorgwekkend. Zelfs veteranen van tal van Europese confrontaties, zoals Etienne Davignon en Mario Monti, maken zich zorgen over de toekomst van de EU.

De limiet waar een statenverband als de Europese Unie altijd op stoot, werd treffend geformuleerd door de Franse politicus en Nobelprijswinnaar Aristide Briand (1862-1932), een hartstochtelijke verdediger van de vooroorlogse Volkenbond. Als minister-president benadrukte hij ooit voor de Franse Kamer van Afgevaardigden: ‘In de internationale politiek is het van essentieel belang het eigen land nooit te ontdoen van de middelen die het nodig kan hebben, niet alleen voor zichzelf, maar ook voor de gemeenschap van solidaire naties.’  Lees verder…

3 gedachten over ““De Eu­ro­pe­se Unie is stil­aan een voor­beeld van ge­or­ga­ni­seer­de na­la­tig­heid en on­ver­ant­woor­de­lijk­heid.”

 1. De Europese Unie zal binnen de tien jaar in de geschiedenisboekjes belanden in twee categorieën : “La déconfiture d’un mariage de raison” en “beroemde HOAX’en”.

  De Europese Unie zal nooit ontploffen, maar zal in alle stilte als een pudding in elkaar zakken. Natuurlijk zullen de zelfverklaarde Europeaanse techneuten het familiepatrimonium verdelen (of vierendelen), maar zichzelf eerst bedienen zodat ze een rustige en comfortabele oude dag kunnen tegemoetzien.

  De Europese vlag samen met de bloemlezing van haiku’s en grote ridicule eendracht-speeches van de groten die ‘in onze naam” spraken zullen een ereplaats krijgen in het “European Muppets Museum”.

  De burger zal weer zijn pas moeten bovenhalen om naar Auchan te gaan shoppen. Et alors? hij zal dat glimlachend doen, want hij zal weten dat hij bepaalde dingen daar beterkoop kan vinden, en omgekeerd. Maar hij zal ook weten dat de heen en weer reizende crapulekes er ook sneller zullen uitgelicht worden.

  De echte Europese filosofen zullen overeenkomsten en verdragen sluiten met degenen die zij zelf kiezen en ervaren als nuttig en correct, niet met degenen die in een andere cultuur of levensbeschouwing en dus ook een ander tijdperk leven, die in strijd is met de normen en waarden die ons vijftig jaar geleden als evident aangeleerd werden.

  à La recherche du temps perdu… Er zullen zich natuurlijke allianties vormen, die zich onder voorwaarden met anderen zullen binden of verenigen, zonder hardnekkigheid, met als grootste gemene deler: als de mayonaise niet pakt, stoppen we ermee.

  De naam Europa zal blijven, zoals in de oudheid, een geografische benaming.
  Maar nooit meer als een pot met lijm die toch niet lijmt.

 2. Quousque,
  Ik ben volledig akkoord dat de EUSSR zal ten ondergaan maar of het zal in elkaar zakken als een pudding, daar ben ik niet zo zeker van, integendeel.
  Een bron :
  http://info.kopp-verlag.de/hintergruende/europa/gabriele-schuster-haslinger/europa-ist-umzingelt.html
  met citaat :
  “7.02.2016
  Europa ist umzingelt
  Gabriele Schuster-Haslinger
  Die Unruhen, die seit einigen Jahren im Irak, in Libyen, Syrien und weiteren Staaten stattfinden, scheinen offensichtlich darauf abzuzielen, eine geplante Vorbereitung zur Destabilisierung Deutschlands/Europas zu sein, es in den Kriegszustand zu versetzen und diktatorisch zu beherrschen.”(=einde citaat).
  Nog een citaat :
  “All dies weist deutlich darauf hin, dass das Ziel darin besteht, Deutschland und Europa in den Krieg zu führen. Damit wäre das wirtschaftsstarke und dadurch mächtige Europa in die Knie gezwungen und der Weg für die weltweite Umbildung, wie David Rockefeller es nennt, geebnet. Dass dies alles von langer Hand geplant wurde, zeigt seine Aussage 1994 vor dem Wirtschaftsausschuss der Vereinten Nationen (UN Business Council):
  »Wir stehen am Rande einer weltweiten Umbildung. Alles, was wir brauchen,
  ist die richtige allumfassende Krise, und die Nationen werden in die neue
  Weltordnung einwilligen.«
  David Rockefeller”(=einde citaat).
  Over WO III :
  “http://info.kopp-verlag.de/hintergruende/deutschland/peter-orzechowski/fluechtlingsinvasion-und-kriegstrommeln.html
  met citaat :
  “06.02.2016
  Flüchtlingsinvasion und Kriegstrommeln
  Peter Orzechowski
  Die berechtigten Proteste gegen die unbegrenzten Flüchtlingsströme übertönen ein Geräusch, auf das man hören sollte: die Kriegstrommeln. Überall werden Truppen verstärkt und Waffen angeschafft. Der IS rüstet zum Endkampf. Es riecht nach Krieg.
  Es wird also gedroht und provoziert, aufmarschiert und hochgerüstet, wo immer sich die beiden Blöcke USA/NATO und China/Russland gegenüberstehen. Mancher mag einwenden, das sei schon zu Zeiten des Kalten Krieges so gewesen.
  Das mag auf den ersten Blick zutreffen. Bedenken wir aber die neue Art der Kriegführung wie Terror, Destabilisierung, Chaos und Migrationswaffe, dann erkennen wir, dass wir über das Stadium eines Kalten Krieges längst hinausgekommen sind. Die globale Auseinandersetzung hat begonnen – und sie verschärft sich von Tag zu Tag.”(=einde citaat).
  Nog een bron :
  http://info.kopp-verlag.de/hintergruende/geostrategie/redaktion/terrorkommandos-massendemonstrationen-und-fluechtlingsstroeme-sind-die-bilder-des-neuen-weltkriegs.html
  met citaat :
  “09.01.2016
  Terrorkommandos, Massendemonstrationen und Flüchtlingsströme »sind die Bilder des neuen Weltkriegs«
  Redaktion
  Der Islamische Staat greift Europa an. Der Nahe Osten bricht in Zeitlupe auseinander, die Europäische Union auch. China tritt derweil mit beschleunigter Abwertung in den seit Jahren wogenden Währungskrieg ein. Und Deutschland tritt dem Krieg in Syrien gegen den IS bei. Währenddessen wogt der Stellvertreterkrieg in der Ukraine weiter, und China liefert sich mit den USA ein militärisches Schattenboxen im Südchinesischen Meer. Falls in diesem Umfeld jemanden das Gefühl befällt, dass sich eine weltweite Krise ausbreitet, sei ihm daher vergeben. Denn selbst Papst Franziskus und der verstorbene Günter Grass sehen uns schon mitten in einem Dritten Weltkrieg.”(=einde citaat).
  Het laatste citaat geeft in het kort een overzicht van de toestand op wereld niveau.
  Op basis van de voormelde elementen(=zeer beperkte opsomming), moet ik dan ook besluiten dat de toekomst er zeer somber uit ziet.
  De NWO moet immers ontstaan cfr het principe “ordo ab chao”.

 3. Heil Merkel

  Ben er bijna zekers van dat de slippendrager Juncker die hier een soort rol speelt zoals destijds Veldmaarschalk Rommel, Angela begroete en haar mede deelde dat de stronthopen (de geplande miserie) in Europa al zo hoog liggen.
  Jawel een uitgestrekte armlengte hoog en Angela Merkel zag dat het goed was en glimlachte, klikte haar rode schoentjes tegen elkaar en stapte triomfelijk de Europese Unie binnen .
  Haar aanhangers in de EU barak zoals links, de groenen, socialisten en liberalen alsook de christenen schreeuwde het uit! Heil Merkel, Heil Merkel, Sieg Heil, Jawel zij en zij alleen denken het bij het rechte eind te hebben eenieder die tegen deze waanzin ingaat wordt weggezet als een vijand van de nieuwe Nazistaat die de Europese Unie nu toch wel is.

Reacties zijn gesloten.