De ene petitie is de andere niet…

… en dat geldt evenzeer voor de reacties* op facebook

Indien facebook u niet onbekend is, dan zal u deze petitie van Sans-Papiers TV wel al gezien hebben. Kan ook niet anders vermits ze om de haverklap herhaald wordt. En de kans dat ze afgesloten wordt omdat er een en ander niet met de waarheid zou stroken is onbestaande.

Brussels Platform Armoede

We citeren: het is een mobilisatiecampagne naar de “buren” toe om hen** te legaliseren. Met verduidelijkingen in het Nederlands én Frans. De overkoepelende titel is – vanzelfsprekend – in de wereldtaal Engels.

Afsluitend citaat uit de “Open brief van mensen zonder papieren voor hun buren”:

“Help ons om de beleidsmakers te tonen dat wij in de ogen van de Belgen ook tot België behoren. Laat de migranten zonder papieren toe in de rechtsstaat. Je hebt de kracht om een positief verschil te maken in onze situatie door de petitie te ondertekenen.”

*Reacties: bijzonder weinig reacties en de enkele die zichtbaar getoond werden zijn positief. Gisteren stond er nog een verklaring bij: slechts de relevantste reacties worden gepubliceerd. Vandaag is die verklaring weg. Wie nog enige realiteitszin heeft, kan zich voorstellen dat er wellicht tien-,… honderdtallen reacties geplaatst werden die het absoluut niet eens zijn met de stelling dat illegalen deel uitmaken van dit apenland…Die worden echter niet getoond wegens “niet relevant”.

**Zoals gebruikelijk wordt er steeds naar hen verwezen met de poco beschrijving “mensen zonder papieren”, nooit naar het realistische “illegalen”, m.a.w. “mensen die illegaal in het land b vertoeven” want die kunnen immers niet de slogan gebruiken, die u bovenaan afgebeeld ziet.

Er moet behoorlijk veel geld tegenaan gegooid geweest zijn. De campagne loopt op verschillende webstekken en wordt voorzien van bijhorende video’s op hun eigen YT-kanaal Sans Papiers TV. Het komt nog zover dat illegalen méér rechten hebben dan Vlaams Belang-kiezers.

1 gedachte op “De ene petitie is de andere niet…

  1. Toen Patrick Dewael nog minister van BIZA was stelde een VB-parlementslid de vraag wanneer er eens werk ging gemaakt worden van het actief opsporen van illegalen. Dewael antwoordde toen briesend van woede dat het VB er eens moest mee stoppen een bevolkingsgroep te stigmatiseren en die vraag niet steeds te herhalen. Dewael noemde illegalen ‘een bevolkingsgroep’. Gehoord en gezien op ‘Villa Politica’ enkele jaren geleden!

Reacties zijn gesloten.