De drie gevaarlijkste woorden ter wereld

THIS THURSDAY (that's 3 days!): “It's a Girl” screening « University of  Manitoba Students for a Culture of Life

Volgens de VN worden er momenteel wereldwijd 200 miljoen meisjes ‘vermist’. Niet zomaar verdwenen of ontvoerd…maar wel door selectieve abortus of kindermoord. In 2012 werd er een documentaire over gedraaid “It’s a girl” waarbij gesteld wordt dat er méér meisjes in Indië en China van het leven beroofd dan er elk jaar geboren worden in de VSA…. een zgn. “gendercide”, een “geslachtsmoord”.

Het is niets minder dan een systematische en planmatige uitroeiing van een bepaalde geslachtsgroep. En ook in Australië steekt het nu de kop op. Het is een afgrijselijke praktijk die men terecht “dochtermoord” kan noemen.

Een huisarts, dr. Mark Hobart, werd ermee geconfronteerd toen een Indisch koppel, waarvan de vrouw 19 weken zwanger was, hem opzocht met een abortusverzoek “omdat ze een meisje verwachtten en ze wilden slechts een jongen.”

En stelt volgende vragen:

  • Denken de progressieven dat het ondersteunen van deze wrede volgens de geslachtskeuze abortuspraktijk, die cultureel-geïnspireerde verachting van meisjes, een goede zaak is voor het feminisme?
  • Vinden zij dat het een triomf is voor vrouwen als onze wetten de oude fantasie van niet in te tomen mannen die consequentievrije seks willen, gesteund door abortus-op-aanvraag?
  • Vinden zij het niet erg dat de normalisering van abortus de mentale en emotionele beschadigingsepidemie van vrouwen nog zal doen toenemen? Gedwongen om een doodsplek te creëren in hun lichaam waar er een levensplaats zou moeten zijn?

En refereert naar een boek van Nancy Pearcey “Love thy body”: “Archeologen hebben in de riolen kleine beenderen gevonden van boorlingen, weggegooid… de meesten van hen waren meisjes…” Het was eerder uitzonderlijk dat een Romeins gezin meer dan één dochter had…

Historische vonden een brief van een Romeinse soldaat uit de 1ste eeuw V.C. aan zijn zwangere vrouw met o.a. deze inhoud: “Als het een jongen is, laat hem leven. Als het een meisje is, maak je er dan vanaf.”

U kan de volledige documentaire, waarnaar in de bovenstaande video verwezen wordt, “It ‘s a girl”, hieronder bekijken: