De derde golf

Tom Zwitser en zijn Blauwe Tijger Studio bieden u deze film i.v.m. covid-19 aan. Derde golf? Wat heeft de verfilming van “The third wave” (De derde golf) met de coronacrisis te maken? Helemaal niets met de fysische gezondheid, wel met psychische beïnvloeding of… misschien wel met een georkestreerde hersenspoeling. Ook al weigert u te geloven in marsmannetjes – doen wij ook niet – het kan geen kwaad om eens erover na te denken of, hoe en in hoever wij gemanipuleerd worden. We kregen tot nader order nog geen gps-chip ingeplant. We worden tot nader order niet verplicht ons te laten vaccineren. Zelfs denken is tot nader order niet verboden. En ja, we laten ons hersenspoelen. Ten bewijze: de talrijke naïeve kijkers en lezers die nog steeds geloven dat de media de waarheid in pacht hebben.

Het scenario: De Amerikaanse geschiedenisleraar Ben Ross is in 1967 werkzaam op de Cubberly High School in Palo Alto. Tijdens de lessen over de Tweede Wereldoorlog vraagt een student hem hoe het kan dat het Duitse volk zo vol overgave achter Hitler aan kon lopen. Ross moet het antwoord schuldig blijven. Hij begint daarom met een project genaamd The Wave.(De Golf…) (…)

In 1981 werd het verhaal ‘De derde golf’ van Ron Jones in een gedramatiseerde vorm verfilmd door Alexander Grasshof, onder de titel ‘The Wave’ (De Golf). De film won een Peabody en Emmy Award. Een film over een waargebeurd sociaal experiment, en precies hetzelfde als de Corona set-up.

Onderaan een opvallende reactie van een kijker: “En als ze binnenkort beginnen met de vaccinaties, dan is het handig als je ook “ The invasion of the bodysnatchers” kijkt.”