De bevolking manipuleren, hoe doe je dat?

Een vraaggesprek met de topadviseur van Zelensky, dhr. Oleksiy Arestovich

Vraag: “Hoe bewust zijn de Oekraïners, van politieke manipulaties? Hoe manipuleren politici ons?”

O.A.: “Dit zijn de knoppen die moeten ingedrukt worden: 1. moet er alarm verspreid worden, vervolgens een schuldgevoel kweken – dit is het belangrijkste. “Onze jongens zitten in de loopgraven en jullie gaan hier in Kiev naar nachtclubs?” En/of iets in de zin van niet betalen voor het leger. Dan moet je het veiligheidsgevoel stimuleren, vervolgens zien in welk stramien het bepaald individu past, moedig hen aan. Dus maak eerst de mensen bang en vervolgens moedig je hen aan tot actie over te gaan… Maak hen verschrikkelijk bang en dan toon je hen de oplossing. Geef vorm aan de verwachtingen van en voor de oplossing: “jullie moeten daar en daar aansluiten en alles komt goed.” Verwachtingen worden gecreëerd door hen te identificeren met een bepaalde groep: “Wij zijn broeders-Oekraïners, we hebben tegen de Russische invasie gestreden, we hebben van niets meer schrik, Oekraïne wordt in heel de wereld gerespecteerd!… Oekraïners zijn dé béste soldaten! Zij vechten tot het einde! Ons kan men niet om de tuin leiden!”

Vraag: “Dus krachtige bewoordingen?”

O.A.: “Een belangrijke groep identificeren, dat is het gewenste scenario – zij moeten weten dat deze groep bestaat, dat deze groep de problemen zal oplossen en dat zij (Nvdr: degenen die moeten overtuigd worden) er iets mee te maken hebben. Dit moedigt een gevoel van trots en zelfbewustzijn aan. “Er bestaat absoluut geen betere soldaat dan een Oekraïner! Wij winnen àltijd!”

Wij konden niet aankondigen dat Rusland zou aanvallen… terwijl we al wisten dat het zou aanvallen omdat dan de massale vluchtelingenstroom zou op gang komen en deze zou alle wegen doen dichtslibben. Het zouden 8 – 10 -12 miljoen mensen zijn en het leger zou niet uit het te verdedigen gebied kunnen geraken. Begrijpt u? Het zou volledig verlamd gezeten hebben, een ideale situatie voor Rusland. En in deze situatie zouden we de oorlog en de hele linkse oever van de Dnjpr waarschijnlijk verloren hebben. Over de rivier zijn er in totaal 50 bruggen in Oekraïne. Alles zou verstopt geweest zijn, zonder dat we het zouden kunnen oplossen. De enige oplossing zou geweest zijn dat we over onze eigen bevolking zouden gerold zijn, hen neerschieten zodat we over de bruggen konden geraken… Het is nu eenmaal zou dat we in een mislukt land leven… Bovendien hebben we een verdomd collectief gewetenloos (Nvdr: woord werd gecensureerd) … De gemiddelde Oekraïner – voor zover het mogelijk is in deze categorie te denken – is een ideaal slachtoffer van de media-semantische oorlog… Alle verbindingen in de hersenen zijn onderbroken, ze zijn vatbaar… M.a.w. in plaats van hersenen heeft hij (Nvdr: de b.g. gemiddelde Oekraïner) een ideaal gas… “(Nvdr: en daar stopt het antwoord. We vermoeden dat hij windvorming in de darmen bedoelde…)