Cordon ook bij de Vlaamse Ouderenraad

logo De Vlaamse Ouderenraad heeft een brochure gepubliceerd die ‘ouderen’ moet op weg helpen naar de ‘juiste’ stem in het kieshokje.  Alle Vlaamse partijen, zelfs de communistische PVDA, komen aan bod met een vergelijking van hun programma. Alle… behalve het Vlaams Belang.

Nochtans wordt deze ‘raad’ in leven gehouden met Vlaamse centen, dus zeker ook met het geld van Vlaams Belangkiezers.

De inleidende tekst vermeldt:

“Vanuit de filosofie dat een goed geïnformeerde stem er twee waard is, hoopt de Vlaamse Ouderenraad met de brochure Uw stem op 25 mei: welke keuze voor het ouderenbeleid van morgen? alvast een bijdrage te leveren tot een doordacht en breed gedragen ouderenbeleid na 25 mei.

In deze brochure vindt u de voorstellen van de Vlaamse politieke partijen rond uitdagingen in het dagelijkse leven van tal van ouderen. De Vlaamse Ouderenraad selecteerde daarbij vijf thema’s: pensioenen, langer werken, zorg, wonen en het Europees beleid, met ruimte voor eigen aanvullingen. Hopelijk raakt u aan de hand daarvan beter wegwijs in de aanloop naar uw keuze in het stemhokje.”

U kan de brochure via dit bruggetje lezen.

Protesteer bij info@vlaamse-ouderenraad.be

12 gedachten over “Cordon ook bij de Vlaamse Ouderenraad

 1. ‘Op eigen initiatief of op verzoek van de Vlaamse Regering, het Vlaams Parlement of de strategische adviesraden, brengt de Vlaamse Ouderenraad advies uit omtrent alle aangelegenheden die ouderen aangaan.’ Ze werken dus in opdracht vd regering, dat zegt genoeg.
  En dat terwijl bij hun doelgroep juist de meeste rechtsdenkenden zitten.

 2. Wat een smerige houding van de ouderenraad ! Liever communisten promoten (verantwoordelijk voor zowat 150 miljoen doden wereldwijd) dan mensen die werkelijk bekommerd zijn voor onze eigen Vlaamse mensen en cultuur. Mocht ik in het verleden ooit zo dwaas geweest zijn om lid te worden van de ouderenraad, dan gaf ik nu meteen mijn ontslag ! Schande !

 3. Ze zijn iets vergeten ! Het moet zijn “”” Dementerende Vlaamse Ouderenraad “””. Ik neem het echter niet kwalijk . Hun vergetelheid komt door hun “dementie”

 4. Alhoewel, als ik er beter over nadenk: bij de 60 plussers zitten ntl veel meer vrouwen (bezoek maar eens een rusthuis) en die zijn in meerheid links.

  • Jij en vrouwen, dat komt nooit meer goed! Ben het er niet mee eens. Ga maar eens naar een RVT, spreek met de ‘klanten’. Ga eens naar de afdeling Geriatrie in een ziekenhuis. Probeer een gesprek aan te gaan. Het zijn nét deze mensen die zich een andere maatschappij kunnen herinneren. Een maatschappij waar hard werken beloond werd, zonder economische valsspelers, zonder multicul en verarming, zonder noemenswaardig gevaar voor inbraken of overvallen. En deze mensen zijn conservatief. Akkoord: een behoorlijk aantal zullen nog altijd voor de CVP stemmen, maar zelden voor de sossen of de liberalen.

 5. Ik vraag me af welke argumenten “” de raad van opperhoofden”” laten horen als ge de vraag zou stellen , waarom VB werd uitgesloten ? van het vergelijkend examen der Grooote partijen .. Voor zover ik weet is VB een democratische partij en vertegenwoordigt toch een groot aantal kiezers. Dat die PVDA (+) wat die + ook moge betekenen ! mee mag spelen is mij een raadsel . Ik heb zelfs ergens gelezen , maar ben vergeten waar , dat Peter Mertens De Grooote Voorzitter , wacht tot na de verkiezingen om zijn kapsel te veranderen in de haardracht van Kim Jong II Er zouden zelfs kontakten zijn met een “oogchirurch” om zijn ogen wat meer ” spleet ” te geven

 6. Ook Test Aankoop maakt zich schuldig aan die praktijk.
  Op 1 april overhandigden ze hun voorstellen ” Wat de consument van de politici verlangt” aan alle ”democratische” partijen lees ik. Er staat een foto bij met wie ze in debat gingen en ja, u kan het al raden, een politicus van het VB ontbreekt op de foto.
  Morgen vertrekt er een mail én ook een aangetekende brief waarin ik hen zal zeggen dat ze mijn abonnement kunnen steken waar de zon niet schijnt !!
  En die paljassen durven dan zichzelf een ONAFHANKELIJK blad voor de consument noemen.

  • Het VB is blijkbaar niet geschikt voor consumptie want ze zouden zich kunnen verslikken als VB hun rond de oren slaat met feiten en waarheden . Tegenargumenteren wordt dan moeilijk en hun repliek blijft vermoedelijk beperkt tot , Allee , heu , ikke …dat wist ik niet , is da echt ! verdomme mijn antwoord kwijt , zoek eens mee , misschien onder de tafel ? Wie weet voelen zij de drang om van partij te veranderen en mee een toekomst opbouwen inplaats van de afgrond

 7. Ook bij de peiling die VOKA organiseerde bij ondernemers kwam het Vlaams Belang niet aan bod. Zie twitter bij Gerolf Annemans. De machines tegen het Vlaams Belang draaien op volle toeren. Hoe dichter tegen 25 mei hoe harder ze draaien. De strontbakken met leugens en verwensingen moeten nog komen!!!

  • We weten het Walter. Zucht. We kunnen het niet telkens op Golfbrekers plaatsen. Een mens zou er depressief van worden…

Reacties zijn gesloten.