Concurrentie voor Jani

Spiegeltje, spiegeltje aan de wand!

Kijk eens hoe mooi je bent!  Een probeersessie in een Amerikaans winkelcentrum.  Kijk eens de spiegel: een jihab, zo mooi, zo knap, zo verleidend, eens iets anders, zoals een nieuw kapsel of een ander kleurtje nagellak!

Verrassing: allemaal, zowel moslima’s als ongelovige dellen, even enthousiast!

En wie dat niet gelooft, maken ze wel iets anders wijs.  Trouwens, wie wil zo’n ding zelfs maar passen?  Zat er een hersenchirurg met een gratis consultatie naast het jihabkraampje?

FT

 

 

4 gedachten over “Concurrentie voor Jani

  1. Een hoofddoek of lang kleed zijn op zich idd niet noodzakelijk lelijk, net zomin als een hakenkruis. Het is de boodschap die erachter steekt: ‘Ik wil met jullie niets te maken hebben, maak mij vooral niet het hof want je hebt als ongelovige geen schijn van kans. Ik discrimineer immers zoveel als ik wil, Allah en jullie overheid staan achter mij’.

  2. Ik durf er voor wedden dat die Spiegel nooit zijn mening zal geven zoals in het sprookje , maar lijdzaam de parade van de middeleeuwen moet ondergaan. Het succes zou groter geweest zijn die spiegels te vervangen met ” Sinksen-foor spiegels ” die hun smikkels vervormen ! Dan krijgen ze een beter beeld hoe wij over hun denken. Alhoewel , dat juffertje links aan het begin van dat “Tuubeke” lijkt me helemaal niet lelijk . Ik wil me zelfs voor haar een uurtje of twee bekeren of radicaliseren om met de zege van Allah samen te kunnen rollebollen.

Reacties zijn gesloten.