Cijferdans

CijferdansCijferdans

“…Volgens het adviesbureau Deminor kan die som worden betaald met het geld dat Belfius Bank, Beweging.net (het vroegere ACW) en de Belgische staat uit de vereffening van Arco zullen ontvangen, op voorwaarde uiteraard dat deze protagonisten bereid zijn deze sommen ter beschikking te stellen van een regeling.
Eerst zien zei de dove, want een dergelijke dading is juridisch helemaal niet evident. De inleg van de staat in een dergelijke dading loopt opnieuw het risico als staatssteun te worden beschouwd, en wat de inleg van Belfius betreft, dat zal fiscaal worden beschouwd als een abnormaal en goedgunstig voordeel waarop de bank zelf nog eens gaat belast worden…”  (Uit: Arco-spaarder: Er is een oplossing mogelijk – Michel Maus)

We zijn benieuwd hoe ‘principieel’ de N-VA de ‘kracht van de verandering’ zal toepassen.

Arco: De kracht van … het betere bochtenwerk

Wie zijn de grote vissen ?

Eén van de zegeningen van de moderne tijd is dat men snel kan teruggrijpen naar de ‘standpunten’ voor en na de regeringsdeelname.

 

2 gedachten over “Cijferdans

  1. En hoe zou het met de gewezen ACW-voorzitter Jan Renders gaan? Enkele jaren terug mocht er in dit land en verre omstreken geen wind verkeerd zitten of Jan Renders gaf er zijn mening over . Zoiets als het “universele en mondiale geweten van Vlaanderen” want zijn boodschappen gingen uiteraard niet verder dan de simpele Vlaamse mensen, leden van de CM, ACV, Okra, KWB, etc. en ARCO-spaarders. Hij ging hen eens vertellen (maar luisterden ze wel?) wat zij moesten doen en laten, hoe zij moesten denkenen vooral niet denken. En terecht want hij was niet de eerste de beste! Hij, de zoon van ACW-Limburg voorzitter Gust Renders, was mondiaal voorzitter van het ACW. Democratisch verkozen door enkele (goed betaalde) gelijkgezinden aan de top want de gewone leden van het ACW, het middenveld, hadden hier niet te kiezen. Hij zat in allerlei raden van bestuur (als voorzitter of gewoon lid) van bevriende organisaties en financiële vehikels. Jan Renders was ook een fiere cordonlegger rond het Vlaams Blok/Belang en heeft eigenhandig de komst van Jean Marie De Decker bij CD&V-kartelpartner N-VA afgeblokt. In één beweging werden Jean Marie en Bart De Wever gevloerd! Hij kon geen twee zinnen uitspreken zonder het woord “solidair” te gebruiken. Voldoende redenen om zijn mening als evangelie te ventileren.
    Sedert 2003 was Jan ook bestuurder van Dexia. Als financieel expert kon hij ervan dichtbij op toe zien dat de centen van de Arco-spaarders goed werden belegd en een flink dividend opbrachten voor Arco: een klein deel werd aan de Arco-spaarders uitgekeerd , de rest werd door het ACW “deskundig” en “belasting besparend” aangewend. De ACW-voorzitter sprong voorzichtig om met het spaargeld van de kleine man: hier werd niet aan vulgair kapitalisme gedaan! Uiteraard ontving hij hiervoor van Dexia terecht een correcte, stevige vergoeding en andere gepaste voordelen. Hier was hij solidair met andere notoire poenpakkers van de kleurpartijen.
    Nu blijkt echter dat het geld van de Arco-spaarders (1.5 miljard euro: 60 miljard oude franken) verloren is mede door het goed bestuur van Jan Renders en zijn kompanen in Dexia. De opvolger van Jan Renders en gelijkgezinde politiekers willen nu de factuur solidair doorschuiven naar de Staat, naar Jan en alleman! In die andere bank, Fortis, had edelman Lippens achteraf de moed te bekennen dat hij van financiën niet veel kende! Kennis van “eigen zak vullen” volstond. Van Jan Renders en consoorten hebben we ondertussen niets meer gehoord: een solidair stilzwijgen.
    En die mensen hun geweten? “Neen mijnheer we hebben niks geweten” . Zoals weleer: Wir haben es nicht gewusst.

Reacties zijn gesloten.