Cijferdans

CijferdansCijferdans

De Duitse Bundesagentur für Arbeit  (BA)   maakte bekend dat er dit jaar zonder rekening te houden met het aantal vluchtelingen dat zijn heil nog bij onze oosterburen gaat zoeken, er minimaal 450.000 werklozen zullen geteld worden, waarvoor de staat uitkeringen moet voorzien.  In totaal verwacht men dit jaar 1.200.000 werkloze vluchtelingen te tellen.  Dikwijls analfabeet, niet of nauwelijks  opgeleid.  Zonder talenkennis wat de toegang tot de arbeidsmarkt – zelfs met een beroepsopleiding – niet gemakkelijker maakt.
Om deze massa uitkeringen in goede banen te leiden moeten er 3.500 extra werknemers voor de BA in dienst genomen worden.  Kostprijs 65 miljoen.  De kosten voor de werkloosheidsuitkeringen zullen stijgen stijgen met € 640 miljoen, bovenop de reeds geschatte € 35 miljard euro.

Duitsland kan in het beste geval slechts banen ‘creëren’ voor max. 350.000 vakkrachten – voor zover deze begrijpen dat het woord ‘vak’ impliceert dat ze een opleiding genoten hebben.  Quod non.  Slechts 8% beschikt over vaardigheden die op de arbeidsmarkt ingezet kunnen worden. 11% weet ongeveer waar de klepel hangt, maar heeft geen schoolse opleiding genoten.  81% is niet ‘bruikbaar’.

BA2

1 gedachte op “Cijferdans

  1. “”Downfall”” een goede film met Hitler in de hoofdrol als feestvarken . Het vervolg zal niet op zich laten wachten . Binnen enkele jaren kunnen wij de film gaan bewonderen “Die Untergang” met Mutti Merkel in de hoofdrol . De ene was een monster , de andere was de reincarnatie van zuster Theresa ! Maar het resultaat blijft hetzelfde “”””Untergang””””” ze zijn echt goe bezig !

Reacties zijn gesloten.