Casablanca: niet slechts een keigoede film

MM900236531[1]Onze vliegende reporter Marnix begaf zich naar het geliefde Marokko, waar hij zijn lijf en leden riskeerde om voor Golfbrekers nieuws te verstrekken over de toestand in Casablanca .

Gezondheidssituatie Casablanca zorgwekkend

Uit cijfers van het ministerie van Gezondheid, blijkt dat bijna 21.000 mensen in Casablanca lijden aan psychische problemen. Onder hen bevinden zich 3000 mentaal gehandicapten die vrij rondlopen en geen verzorging krijgen.

Een verslag van de lokale afdeling het ministerie over de gezondheidssituatie in de economische metropool, werd deze aan de Prefectuurraad van Casablanca gepresenteerd. Daarin staat onder meer dat vorig jaar, 65.000 mensen seksueel overdraagbare aandoeningen opliepen.

67% betreft de leeftijdsgroep 15-44 jaar.

Nog meer cijfers voor 2012:

• 96 gevallen van malaria

• 68.752 gevallen van suikerziekte

• 65.000 gevallen van SOA

• 46.770 gevallen van hypertensie

Verder vermeldt het rapport het gebrek aan logistieke middelen en personeel, met een opvallend tekort aan ziekenwagens. Ook de slechte samenwerking tussen publieke ziekenhuizen en het Universitair Ziekenhuis is problematisch.

Opmerking Marnix: Waar gaan die mensen uiteindelijk dan naartoe? Juist, goed geraden!

Criminaliteit bereikt hoogtepunt in Casablanca

Casablanca behoort niet tot de meest gevaarlijke steden in de wereld. Toch is de relatief hoge criminaliteit er extreem zorgwekkend, zoals recente politiecijfers bevestigen.

Abdellatif Mouaddib, politieprefect van Casablanca, heeft dinsdag cijfers vrijgegeven over de veiligheidssituatie in zijn stad. Daarbij kondigde hij ook een nieuwe veiligheidsstrategie aan, namelijk met de inzetting van een “administratieve politie”, belast met ruimtelijke ordening, hygiëne en verkeer.

Zo blijkt dat van 1 augustus 2012 tot 31 januari 2013, zeker 3000 verkrachtingen, 57 moorden en 1038 geweldszaken werden geconstateerd.

Ook verschenen 7310 mensen voor de rechter in zedenzaken, 6114 voor openbare dronkenschap en 7310 voor drugshandel. Tevens wist de politie 9000 gezochte personen te arresteren en 5553 drugszaken op te lossen.

Een Kamerlid in Casablanca bevestigde intussen aan onze Franse versie Bladi.net, dat het aantal verkrachtingen in werkelijkheid veel hoger ligt, omdat slachtoffers uit schaamte vaak geen aangifte doen.

Opmerking Marnix: Hier de bron van onze multicule verrijking! “Hallo mevrouw Antwerpse senator Fauzaya Talhaoui, dit is het internet vanuit Marokko! Dit is islamofoob zeker? Juist, je wilt dit niet horen!”

Bron: http://www.bladna.nl/gezondheidssituatie-casablanca,05440.

htmlhttp://www.bladna.nl/criminaliteit-casablanca,05434.html

4 gedachten over “Casablanca: niet slechts een keigoede film

 1. Bestaat er geen Belgische wet die zegt , dat alle medische noodlijdende , die in hun thuisland niet de correcte behandeling kunnen krijgen , welkom zijn in ons ongeloofelijk humanitair PS landje om hier gratis de nodige verzorging te krijgen

 2. Hypertensie is volgens mij gewoon hoge bloeddruk, dat is met een pilleke toch op te lossen. Daarvoor moeten ze niet naar hier komen om dat te genezen – verhelpen, maar ja…

  • In alle hevigheid nog vergeten, voor de rest moeten ze ook niet komen.
   walter

 3. dus halen ze die achterlijke barbaarse gewelddadige waanzinnigen maar naar hier!
  Hoelang denken ze dat het nog gaat duren voor de boel ontploft?
  Payday zal de wereldpers halen, nog even wachten……

Reacties zijn gesloten.