Wereldvrouwendag in Turkije

Meer dan 400 vrouwen in de gevangenis misbruikt

De popelende EU-kandidaat, het Rijk der Ottomanen, heeft op een passende wijze de wereldvrouwendag gevierd.

 

Volgens de krant Hürriyet werden tijdens de laatste 16 jaar 83 vrouwen in een Turkse gevangenis verkracht, 366 werden tijdens de hechtenis misbruikt. 45 van de slachtoffers waren tussen de 10 en 18 jaar. De feiten gebeurden vooral in het oosten en het zuidoosten van het land. De daders waren ambtenaars en politiekrachten. Natuurlijk is dit slechts het topje van de ijsberg. De meeste vrouwen houden hun mond om niet en surplus de statistieken van de eremoorden te doen stijgen.

Dit land moet dus deel uitmaken van de EU. Merkel zou beter twee keer nadenken – en zwijgen – in plaats van ervoor te pleiten een bijkomend hoofdstuk van de toetredingsonderhandelingen te willen openen.

Dat ze dit boekje maar eens open doet!

Floriaan Terbeke

Bron: PI

2 gedachten over “Wereldvrouwendag in Turkije

  1. Het is een feit dat Turkije in vele opzichten nog een ontwikkelingsland is samen met nog zovele anderen . Dat schijnen ze in Europa niet te begrijpen. Ze beseffen niet als Turkije lid zou worden het Europees gebied door onze Turkentrekkers wordt bezet zonder slag of stoot. De weg ligt dan volledig open voor , Allah and his band. Wij zijn te beschaafd , te humanitair , te verdraagzaam geworden , de ondergang tegemoet. Als ik lees hoeveel vrouwen er slachtoffer zijn geworden van hun systeem en hun interpretatie voor de rechten van de mens en ge vergelijkt dat met ons systeem , comite P , onderzoekscommissie, vragen in de senaat , procedurefouten , verjaring enz enz . Stel je de Belgische krantenkoppen voor ….Gevangenisbewaker verkracht een vrouw in haar cel !!

Reacties zijn gesloten.