Calais zendt zijn zonen uit

Jan Jambon terrorismeNiet uitsluitend de kustgemeentes mogen zich verheugen in de komst van gasten.  Ook in de Stroppenstad streken er neer in het Citadelpark.  Wij citeren het bericht hieromtrent uit een kwaliteitskrant.  Neem nota van het poco taalgebruik.  Het woord ‘illegaal’ wordt angstvallig vermeden.  Daarentegen lijkt het wel een folder van de Dienst Toerisme: ‘reis’, ‘reizen’, ‘transit’, ‘lijn’, ‘op een andere manier bereiken’…  Nergens wordt er melding gemaakt dat de transitgasten camions open breken, chauffeurs bedreigen, lading onbruikbaar maken, camions dienen ontsmet te worden en de transporteurs voor grote meerkosten staan, hoge boetes moeten betalen bij een gelukte ‘reis’ aan de andere kant van het Kanaal.

 HLN:

“In het Citadelpark wachten transitvluchtelingen om hun reis naar het Verenigd Koninkrijk verder te kunnen zetten. De eerste arriveerden begin deze week, weggestuurd uit Calais en in Gent beland. “Sinds donderdag zijn er minder vluchtelingen, mogelijk omdat 16 Egyptische mensensmokkelaars zijn opgepakt”, klinkt het bij de lokale politie van Gent. “Daardoor is een lijn naar Calais mogelijk afgesneden.”

De groep vluchtelingen in het Citadelpark groeide in de loop van de week eerst gestaag aan, woensdag waren ze met minstens twaalf. Ze slapen in slaapzakken onder lage bomen in het park, waar ze dagelijks door de politie worden weggestuurd. “De vluchtelingen zijn tot nu toe telkens verwijderd. We hebben telkens opgenomen met de Dienst Vreemdelingenzaken”, zegt de politie. “Op basis van gesprekken blijkt dat ze op doorreis zijn naar het Verenigd Koninkrijk. Er zijn ‘nog’ (…waarschijnlijk is dit woord ontsnapt aan de poco censuur!) geen meldingen van overlast gekomen van de omwonenden en er zijn geen strafbare feiten gepleegd.”  (… illegaliteit is blijkbaar perfect verdedigbaar)

Ook OCMW-voorzitter Rudy Coddens (sp.a) is op de hoogte van de situatie. “We hebben contact met de vluchtelingen via straathoekwerkers”, zegt hij.
“Ze vertellen dat ze al in Calais geweest zijn met de bedoeling naar Engeland te reizen, maar dat is nog niet gelukt. Ze zijn weggestuurd uit Calais en zo in Gent beland. Nu willen ze op een andere manier het Verenigd Koninkrijk bereiken.”

Nachtopvang
Net de hoop om nog te kunnen doorreizen, zorgt ervoor dat de vluchtelingen geen opvangplaatsen krijgen in Gent. “Mochten ze zich hier registreren en asiel aanvragen, dan hebben ze wettelijk gezien recht op een opvangplaats, bijvoorbeeld op het ponton. Dat vertellen de straathoekwerkers hen, maar ze gaan er niet op in omdat ze dan in België moeten blijven. Hopelijk zien ze in dat hun plan om het Verenigd Koninkrijk te bereiken weinig slaagkans heeft. We proberen hen in elk geval te motiveren om zich te registreren. Behalve de nachtopvang kunnen ze nergens heen.”

Parking E40
De komst van de vluchtelingen heeft volgens Coddens niets te maken met de sluiting van de parking langs de E40 in Drongen. “De mensen die daar verbleven, waren nog niet in Calais geweest. De vluchtelingen in het Citadelpark komen van daar. Het gaat over een andere trafiek.”

Maar sinds de grootscheepse actie van de federale gerechtelijke politie Oost-Vlaanderen van donderdag zijn er minder vluchtelingen gesignaleerd in het Citadelpark. Bij die actie zijn 16 leden van een bende Egyptische mensensmokkelaars opgepakt. “Mogelijk heeft dat ervoor gezorgd dat er een transportlijn naar Calais, die ook vluchtelingen naar Gent bracht, is afgesneden”, stelt de lokale politie.”

Jungle van Calais: symbool van een failliete ideologie

4 gedachten over “Calais zendt zijn zonen uit

 1. Het is een gekend feit dat een strenge winter de natuur zuivert van ongedierte en stoute bacterien die mensen bedreigen of ziek maken . Het is misschien niet uitgesloten dat een strenge vorst (niet de Flup) de Allahakbar microbe …enz enz
  (Ik wil niet de naam krijgen van racist )

 2. Wat het ons ook mag kosten…

  Bart Somers, die alle onderscheidingsvermogen verloren heeft, spreekt uit de OCMW biecht en deelt mede ‘onlangs kwam een jonge gast uit een sociale woonwijk bij het OCMW een lening van een paar honderd euro vragen om een kostuum te kunnen kopen. Dat had hij nodig om te kunnen beginnen bij een groot bedrijf. Wij hebben hem die lening gegeven.’
  In welke kleding de jonge gast, uit de sociale woonwijk, ging solliciteren bij dat groot bedrijf vertelde Somers er niet bij. Ook niet dat ze het gewoon geworden zijn om met het geld van anderen lichtzinnig om te gaan.

  Om uit de kosten te komen van de open grenzen, moet volgens de wil van het EU-Politbureau iedereen die een huis bouwt na 2013, een laadmogelijkheid voor elektrische auto’s voorzien. De dames en heren bedoelen daarmee geen stekdoos in de tuin maar een echte laadzuil die momenteel 75.000 Euro kost. En vermits diezelfde dames en heren een voorliefde voor onzinnige saneringspremies hebben, is ook in dit geval een premie voorzien.
  Aan zinnige premies hebben ze tot nog toe niet gedacht, zoals o.a. een saneringspremie voor een vliegend tapijt richting M.O en omstreken.

Reacties zijn gesloten.