Bruggenbouwer of tunnelgraver

“Onder Patrick Janssens heeft Racing Genk geen enkele wedstrijd gewonnen, en slechts één goal gemaakt, dan nog dankzij een gigantische flater van de keeper. Het kan niet verbazen: de nieuwe directeur heeft de voorbije jaren de mislukkingen opgestapeld, lijkt Johan Vande Lanotte wel. Eerst verloor hij de gemeenteraadsverkiezingen. Daarna zijn plaats in de meerderheid, omdat hij zich als een kerstenkind liet oplichten door een haai als Marc Van Peel. Janssens weende de schouderstukken van Gène Bervoets weer nat, en trok zich terug uit de politiek. Ging niet meer in de gemeenteraad zitten, waarmee hij zijn overgebleven kiezers duidelijk maakte dat ze de pot op of in konden. Een zitje in de gemeenteraad brengt niet genoeg op voor een graaigrage politicus als Patrick Janssens, wiens drang naar geld zelfs onder sp.a-kopstukken als excessief wordt ervaren.”

Volg het bruggetje naar Kaaiman, Koen Meulenaere, voor het zinderende artikel dat hij met zijn gebruikelijke satirische pen geschreven heeft.  Een aanrader!

FVE

3 gedachten over “Bruggenbouwer of tunnelgraver

 1. Bepaalde voetballers verdienen inderdaad een pak Eurootjes meer dan een burgermeester . Ik kan dus begrijpen dat “Pat” voor dat nieuwe beroep gekozen heeft .Maar is hij niet een beetje te oud om nog te gaan sjotten !

 2. Een beetje ontspannen !

  FORTIS

  Kardinaal Danneels voelt zijn einde naderen en nodigt vanop zijn sterfbed Lippens en Votron uit.

  Hij verzoekt hen om snel te komen.

  Bij hun aankomst leidt een bediende hen naar de kamer van de kardinaal en ze moeten links en rechts
  van het sterfbed plaatsnemen.

  De kardinaal kijkt hen elk een tijdlang doordringend aan en richt dan zijn blik naar de hemel, zonder een woord te zeggen.

  Gedurende enige tijd durven Lippens noch Votron iets te zeggen.

  Ze zijn wel verrast en eigenlijk blij dat de kardinaal in zijn laatste uren aan hen gedacht heeft, maar toch ook verwonderd.

  Uiteindelijk kan Lippens het niet meer uithouden en vraagt stilletjes ” Excuseer, Monseigneur, waarom moesten wij zo absoluut afkomen?”

  “Wel”, zegt de kardinaal met zijn laatste krachten, ” Jezus is gestorven tussen 2 dieven – en ik wil dat ook zo doen.

Reacties zijn gesloten.