Bonte roept Bourgeois ter verantwoordiing

fly2Bourgeois krijgt slechte punten

Van een N-VA minister zou u toch mogen verwachten dat hij extra inspanningen doet voor de Rand.  Zo denkt er tenminste de burgemeester van Vilvoorde, de heer Hans Bonte, over.

Niets is minder waar als we zijn relaas lezen. Vilvoorde is de sterkst groeiende stad van Vlaanderen, zegt hij. Maar die groei brengt heel wat problemen mee die over het hoofd worden gezien door de Vlaamse regering, waar N-VA de grootste partij is. Maar die laat het eigen volk in de Rand in de steek.

Er is in Vilvoorde een groot tekort aan jeugdcafé’s, sportinfrastructuur of ontmoetingsruimtes. Maar de Vlaamse regering kijkt de andere kant op. Een grote schoolachterstand, haperende kleuterparticipatie (lees kleuters die niet naar school gaan), een overloop van het overbevolkte Brussel naar de Rand, waar Vilvoorde het eerste slachtoffer is.

Tiens, “slachtoffer”? En wij die dachten dat de socialisten erg opgezet waren met al die nieuwkomers. En Bonte gaat nog verder, spijts het vingertje van partijgenoot Anciaux. Hij beweert dat in zijn stad enkele tientallen (dat valt dan nog mee) radicalen rondzwerven die een gevaar betekenen voor de omgeving. Hij verwijt niet alleen Bourgeois die doet alsof zijn neus bloedt. Ook Pascal Smet en Freya Van den Bossche krijgen een veeg uit de pan. Nochtans hebben die de departementen van onderwijs, gelijke kansen en grootstedenbeleid onder hun bevoegdheid. Drie departementen waar de centjes al lang op zijn.

Voor kleuters is er een schrijnend gebrek aan scholen. Aan kleuters zeker niet. De kweek gaat lustig door. Gelijke kansen? Bonte zou geen socialist zijn moest hij er niet op wijzen dat de lieverds geen achtergestelden zijn. Al bij al beginnen de socialisten en links in het algemeen stilaan de oogjes te openen. Ze beginnen geconfronteerd te worden met de geneugten van de multicultuur. Bonte begeeft zich met zijn uitspraken op glad ijs. “Vilvoorde kampt met grootstadproblemen”.  Wij stellen ons daar iets bij voor. Maar doe zoals uw collega Moureaux van de PS destijds deed, mijnheer Bonte, het zijn tenslotte toch maar “faits divers” nietwaar. Het zal zeker beteren als de N-VA zich eens zal bemoeien met de Rand. Met de “metropolitane gemeenschap” zit het al snor voor De Wever en zijn kornuiten.

De vlieg