Bedreigingen bij Oostenrijkse justitie

Afbeeldingsresultaat voor lady justice scaredRechters, procureurs en medewerkers van justitie worden in het raam van hun professionele bezigheden steeds weer geconfronteerd met kritiek-gevaarlijke toestanden.  Hoewel de laatste jaren veel in veiligheid geïnvesteerd werd en quasi elke rechtbank over een eigen veiligheidsdienst beschikt, telde men in 2015 per dag 6 aanvallen en 60 dreigementen aan rechters, procureurs en rechtbank-medewerkers.
Bij 5 aanvallen werd klacht ingediend, 2 werden geklasseerd vermits de procureur geen onderzoek wou inleiden en 1 verdachte werd in een ‘verwarden’-instituut ondergebracht.  De andere aanvallen werden nog niet afgehandeld.

Bij toegangscontroles mochten 28 personen niet binnen in de rechtbank en 204.235 ‘voorwerpen’ werden in beslag genomen, hiervan waren 54.312 slag- en steekwapens.  Een bewijs dat zonder de veiligheidsmaatregelen het behoorlijk uit de hand kan lopen.

Bron: Antwoord van Min. van Justitie op de vraag van federaal volksvertegenwoordiger Hermann Brückl, FPÖ

Misschien een ideetje voor Barbara Pas om aan Koen Geens voor te leggen.

3 gedachten over “Bedreigingen bij Oostenrijkse justitie

  1. Waarom zouden onze toeristen gewapend moeten zijn bij een bezoek aan de rechtbank; zij worden toch vrijgesproken of krijgen een voorwaardelijke straf.

Reacties zijn gesloten.