Bart Laeremans, soldaat voor Vlaanderen

In ‘t Pallieterke van verleden week stond onderaan op blz.3 een artikel gewijd aan Bart Laeremans, getiteld Soldaat Laeremans staat paraat’.                                                  Wij laten hem zelf aan het woord:

“Beste vrienden,

Graag wil ik u vooreerst mijn oprechte wensen aanbieden voor een gelukkig, gezond, succesvol en heel strijdbaar 2014.

Allicht vernam u het reeds via ’t Pallieterke, Ring-TV of de krant: bij de komende parlementsverkiezingen ga ik vechten vanop een strijdplaats; ik sta derde voor het Vlaams Parlement in Vlaams-Brabant.

Lijstvorming is altijd een merkwaardige en minder fraaie periode in de politiek. Ik zal u de details besparen, maar ik kan u wel zeggen dat één en ander niet zo vlot en evident verlopen is. De keuze van Gerolf Annemans voor Europa zorgde voor een domino-effect in Vlaams-Brabant, waarbij aan uw dienaar uiteindelijk de plaats van eerste opvolger werd toebedeeld voor het Vlaams parlement. Met een schijnkandidate op de tweede plaats, zodat ik dan via opvolging meteen in het Vlaams parlement terecht zou komen. Dit kan vreemd overkomen, maar dit is vergelijkbaar met de situatie in 2007, toen ik zowel derde stond voor de Kamer als eerste opvolger en waarbij de tweede kandidate (een dame uit het Vlaams parlement) meteen na haar verkiezing aan haar Kamermandaat verzaakte.

Toch is de situatie behoorlijk verschillend van deze in 2007, in de eerste plaats omdat het nu niet meer toegelaten is om zowel te kandideren op een effectieve plaats als op een opvolgersplaats. De voorgestelde constructie zou daardoor niet alleen erg vrouwonvriendelijk overkomen, bovendien zouden beide kandidaturen sterk aan geloofwaardigheid inboeten. Op deze opvolgersplaats zou ik nagenoeg afwezig blijven in de campagne, waardoor het risico dat we de tweede zetel niet zouden halen in mijn ogen te groot werd.

Daarom heb ik uitdrukkelijk gekozen voor de strijdplaats en voor een volwaardige kandidate op de tweede plaats. Hierdoor wordt ook het arrondissement Leuven veel beter bij de campagne betrokken.

Dit betekent dat ik alleen maar in het Vlaams Parlement kan geraken met behulp van een zo groot mogelijk aantal voorkeurstemmen. Daardoor worden de komende verkiezingen behoorlijk spannend en durf ik op u en uw familie rekenen om deze uitdaging voor mekaar te krijgen.

Uiteraard is alle hulp voor de komende campagne welkom. Later zal ik daarover nog bijkomende informatie verstrekken. In afwachting kan u me zeker al helpen via het doorspelen van e-postadressen van sympathisanten uit Vlaams-Brabant. U zou me in ieder geval wel een groot plezier doen indien u deze mensen vooraf zou vragen of het niet stoort dat ik ze af en toe een elektronisch bericht toestuur. Alvast bedankt hiervoor…

Tot binnenkort!

Bart”

Nvdr: Ingekort door de redactie, daar de verwijzingen naar tussenkomsten omwille van technische redenen niet ingesloten konden worden.  Wie Bart aan genoemde adressen kan helpen, wie voor hem propaganda wil voeren, kortom wie hem wil steunen, neme best met hem zelf contact op:

bart.laeremans@telenet.be

Wij raden u ten zeerste Barts nieuwjaarstoespraak voor zijn afdeling Geraardsbergen aan.  Daarin leest u zijn belangrijkste motieven om te kandideren voor het Vlaams Parlement.

Bart, ook wij staan paraat.  Voor Vlaanderen en voor één van zijn trouwste soldaten.

FVE

 

2 gedachten over “Bart Laeremans, soldaat voor Vlaanderen

  1. Hij verdient verkozen te worden hij maakt er zijn werk van en we hopen dat het voor hem lukt.

  2. Bart is waarschijnlijk één van de meest actieve VB-mandatarissen in mijn ogen, zonder anderen te willen kleineren. Zijn kennis van de laatste staatshervorming is mijn inziens zelfs groter dan deze van de meeste onderhandelaars en ondertekenaars. Ik hoop dat Vlaams Brabant zijn inzet weet te waarderen.

Reacties zijn gesloten.