Bank zonder geld

Hilarisch: bank van vakbonden nu al zonder geld, nog voor de bank is opgericht

“De ironie is natuurlijk dat vakbonden hun geld helemaal niet willen parkeren bij de eigen NewB-bank, maar dat geld keurig in Zwitserland geparkeerd houden.”

Die linkse middenveldorganisaties toch… na de bankencrisis zagen zij het licht en beweerden ze de wijsheid in pacht te hebben. De bankensector, dat waren natuurlijk haaien. Dat de Christelijke arbeidersbeweging (ACW) zelf via Belfius en Arco de haaien uithingen, tja dat lag via de bonden uiteraard aan de almacht van het kapitalisme.

Een mens zou denken dat links onderhand zijn mond leert houden. ACW in de eerste plaats. Ten slotte was het hun geliefde subsidie-beleid dat mee de oorzaak was van de bankencrisis.  Lees verder…

Coöperatieve bank NewB staat voor jaar van de waarheid
De komende maanden worden cruciaal voor de nieuwe coöperatieve bank NewB. Voldoende kapitaal aantrekken blijft de grootste uitdaging.
Komt de nieuwe coöperatieve bank NewB er of niet? Die cruciale vraag wordt wellicht in de komende maanden beantwoord. CEO Dirk Coeckelbergh blijft optimistisch, maar objectief bekeken liggen de kaarten niet goed. De bank heeft al 2,8 miljoen euro verbrand en wil dit jaar nog eens 3,5 miljoen euro vers kapitaal ophalen. De teller staat momenteel op 1,5 miljoen euro. Maar die bedragen betekenen niets in vergelijking met het kapitaal dat NewB nodig heeft om een echte bank te worden.  Lees verder…

NewB