B koopt 200 miljard USA staatsobligaties, héél sociaal….

verhofstadt_leninTerwijl de Verenigde Staten sancties blijft uitvaardigen tegen Rusland, is er niemand in de VS die er écht rekening mee houdt dat Rusland wel eens de doodsteek zou kunnen geven aan de Amerikaanse dollar. De Russische Minister van Financiën is bezig met het opstellen van een plan voor financiële transacties zonder de dollar. Het einde van de Petrodollar is ook het einde van de Amerikaanse dollar.
Al decennia lang verhandelt men zo goed als alle olie in Amerikaanse dollars. Hierdoor is er een constante vraag naar dollars waardoor de Verenigde Staten zonder problemen de status van wereld reservemunt kan geven aan zijn munt. Maar als Rusland beslist om zijn olie en gas niet meer in dollars te verhandelen, heeft de VS een probleem.
Rusland is niet zomaar een land dat olie en gas verkoopt, Rusland is ‘s werelds grootste exporteur van gas en ‘s werelds tweede grootste exporteur van olie. Rusland maakt er geen geheim van dat het net als China een andere monetaire wereld wil waarin de Verenigde Staten veel minder macht heeft. Over de Russische plannen hoor je echter weinig in de gewone media.
Rusland is een grote en machtige natie en dient als zodanig erkend en gerespecteerd te worden. Dit is eigenlijk in het belang van gans Europa. Enerzijds omdat Rusland een behoorlijk stuk van ons continent vertegenwoordigt en anderzijds omdat Europa bij een multipolaire wereld heel wat te winnen heeft. Nogal wiedes dat dit bij de Amerikanen niet echt in de smaak valt. Na het beëindigen van de Koude Oorlog meende ze immers dat zij voortaan in gans de wereld de lakens zouden gaan uitdelen. Ze ondervonden echter zeer snel dat dit een illusie was. Vandaar dat ze steeds weer proberen die koude oorlog verder te zetten en aangezien ze daarvoor een vijandsbeeld van formaat nodig hebben, willen ze voortdurend Rusland provoceren en uitdagen. Denk aan de raketten tegen Iran die ze systematisch rond … Rusland wilden gaan opstellen.

China en Iran hebben al aangegeven dat ze willen samenwerken met Rusland om de grondstoffen te verhandelen in een andere munt dan de dollar. Op 20 mei gaat Vladimit Putin naar Beijing, mogelijk wordt daar al een overeenkomst gesloten. Dit zou de dollar al in nauwe schoentjes kunnen brengen, aldus http://www.goldstockbull.com/articles/russia-verge-dealing-massive-blow-petrodollar/ .

http://xandernieuws.punt.nl/content/2014/05/Rusland-en-China-nemen-actieve-stappen-om-dollar-te-laten-vallen  legt goed uit hoe de BRICS landen bezig zijn zich los te koppelen van de petrodollar onder leiding van Rusland. Dit proces wordt nu versneld omdat het Westen de druk op Rusland opvoert. Rusland is ondertussen Amerikaanse staatsobligaties aan het dumpen, terwijl België voor 200 miljard Amerikaanse staatsobligaties opkoopt.
Dat het land b dat theoretisch gezien nooit kan doen moet ge maar snel vergeten. Daar iets over gelezen in de politiek correcte pers? Straks loopt dit stiekem via de EU en wordt het gewoon uit de zakken van de Europese burgers geklopt.
En het zijn de Vlaams-nationalisten die asociaal zijn volgens de klassieke partijen!

4 gedachten over “B koopt 200 miljard USA staatsobligaties, héél sociaal….

 1. Had dit verleden week al bij Polkun gelezen, en kan dit moeilijk geloven, waarvan kan B. 200 miljard tevoorschijn toveren gezien de huidige besparingen regering Di-Ro?
  Moest dit effectief waar zijn, dat staat er ons nog iets te wachten.

 2. Dit is toch wel een misser van formaat. België heeft helemaal geen Amerikaanse obligaties opgekocht. Dit zijn vorderingen die gesettled zijn via Euroclear of Bank of New York Mellon. Gezien beide in Brussel gevestigd zijn worden die transacties als Belgisch gerapporteerd. In de praktijk kan gelijk wie zich verschuilen achter deze banken. Of wat waarschijnlijker is: een hele hoop partijen.

 3. Altijd oppassen met getallen op blogs, zo blijkt nog maar eens…

 4. Hierna een link naar de webstek van Zero Hedge.
  Volgens andere bronnen is het de FED die hierachter zit. Om de negatieve gevolgen op te vangen van de “tapering”..van de QE, koopt de FED nu treasury bonds via het buitenland. Het komt dan ook neer op een grootschalig bedrog van de FED.
  De vraag is dan ook :Waarom via België, en wat zijn de risico’s voor België., zeker als de dollar zijn status als reservemunt verliest.
  Ik verwijs naar de publicatie op Zero Hedge…Is Euroclear de enige verklaring???
  Een zaak is wel zeker = de ganse zaak wordt doodgezwegen in de klassieke media. Dat op zichzelf is al meer dan verdacht!!

  http://www.zerohedge.com/news/2014-05-15/russia-dumps-20-its-treasury-holdings-mystery-belgium-buyer-adds-another-whopping-40

Reacties zijn gesloten.