“Antiracisten houden racisme in stand”

Afbeeldingsresultaat voor fifty shades of brown“Roepen om gelijkwaardigheid, maar dagelijks inzetten op een aparte status. Anna denkt zwart-wit en wij-zij. Getintiërs zijn echter meestens niet zwart, zeker Anna zelf niet. Op de schaal van vijftig tinten bruin, komt ze niet verder dan een Mokka-4. En de meeste blanke mensen zijn niet wit, op de enkele heerlijk kussende roodharige na…”

“Ze legt uit dat getintiërs niet werken, niets van hun leven maken, ondanks de mogelijkheden en kansen die ze krijgen in het ontwikkelde Westen, omdat ze nu eenmaal recht hebben om alles te halen en te nemen, zonder er iets voor te doen. Want koloniale verleden. Een privilege, zogezegd…”

Lees hier het opiniestuk van Blonde Mevrouw als antwoord op “Wit Nederland is racistisch en doodsbang voor ons.  En terecht.” van Anousha Nzume, alias voor Anna Steijn.  U kan in onderstaand geluidsfragment (… niet verplicht vermits u de gekende jargon sowieso al kent) meer vernemen over de handleiding ‘Hoe omgaan met witte of gepigmenteerde mensen’.  Hallo boys!

En hier krijgt u meer duiding over haar missie: