Anti-AfD campagne: schot in eigen voet?

Gesicht Zeigen!Voor het Vlaams Blok / Vlaams Belang is deze beschadigingstactiek niets nieuws onder de zon.  De linkse zijde, de culturo’s, de NGO’s, de media… allen timmer(d)en  ze vrolijk mee aan eender welke campagne om de partij in een slecht daglicht te stellen.  Aan geld hiervoor is er nooit gebrek.

In Duitsland is de AfD aan de beurt: hoe hoger deze partij scoort in de kiesvoorspellingen, hoe hatelijker de reacties.

Kampagnenmotiv "Deutschland bleib stark!"In Duitsland werd recent een affichecampagne gelanceerd, gesponsord door de overheid,  die zich tegen ‘rechtse haat” en – volgens de officiële uitleg op hun webstek tegen een groei van de democratische partij AfD – wil engageren.  Met de slogan “Deutschland, bleib stark! Mit  Menschlichkeit gegen deine dunkle Seite” (Duitsland , blijf sterk! Met menselijkheid tegen je donkere kant)” en “Gegen Hass & Hetze, ohne wenn & aber” (Tegen haat en opruiing, zonder hoe of wat) werft de campagne “Gesicht Zeigen” für ein “weltoffenes Deutschland” (Toon je gezicht voor een wereldopen Duitsland).  Een oproep voor een welkomcultuur voor mensen in nood.

Onderaan de affiche wordt duidelijk vermeld:

Met de steun van het Bundesministerium für Familie, Senioren, Frauen und Jugend, in het raam van het ‘Bundesprogramm Democratie leven’.

De campagne stelt dat de partij AfD,  Pegida e.a. rechtse partijen en burgerbewegingen het symbool van Duitsland, de nationale vlag, misbruikt.

Uwe-Karsten Heye start op 5.2. met de campagne van 600 levensgrote affiches in heel Duitsland.

Mede-oprichter en bestuursvoorzitter is Uwe-Karsten Heye, zoon van een deserteur, voormalig medewerker van Willy Brandt en Gerhard Schröder, en tevens voormalige ‘vrije’ journalist bij de zenders ARD en ZDF.  Als beloning voor bewezen diensten werd hij van 2003 tot 2005 tot consul in New York benoemd.  Hij vond het ‘moeilijk’ met George W. Bush te communiceren omdat – volgens Heye – diens intelligentiepeil te laag was…  Er hoeft geen tekening bij gemaakt te worden aan wiens politieke mouw Heye getrokken heeft om deze campagne te financieren.  Of andersom, werd Heye door de SPD zelf voor deze opdracht uitverkoren en behoorlijk vergoed.  Ons kent ons.

Men kan echter bij het motief van de affiche een kanttekening plaatsen: een grote Duitslandvlag strekt zich dwars over de affiche, maar vanuit de bovenste rand vloeit er uit  een zwarte vloed over de vlag en dreigt de Duitse kleuren te overstromen…

Jullie moeten absoluut eens een kijkje nemen op hun webstek Gesicht zeigen, vervolgens op Schöne Filme.  Als Filip Dewinter de helft van de haat zou uitdragen die in deze “schöne Film” (sic) steekt, hij zat al in de Begijnenstraat.

Lees ook het artikel hierover in de Tagesspiegel

FT

 

4 gedachten over “Anti-AfD campagne: schot in eigen voet?

 1. Wat er zoal boven de hoofden van het Duitse volk gebeurde.

  De minister van buitenlandse zaken, Genscher, heeft op 3 oktober 1990 in opdracht van de vijf geallieerden de Bundesrepublik Deutschland bij de UNO afgemeld. Ter vervanging meldde hij Germany aan.
  Status van Duitsland/Germany sedert de aanmelding van Genscher bij de UNO: geregistreerd als een niet-regeringsorganisatie, englisch: NGO.

  Duitsland heeft de status van een bezette-kolonie met firma structuren en is dus bij de UNO als NGO of Germany geregistreerd.

  Bovendien is ze en haar instanties, inbegrepen de Bundestag, in de internationale economische gegevens met D*U*N*S nummers als firma ingeschreven.
  Op de hele wereld bestaat geen ingeschreven staat met de benaming Bundesrepublik Deutschland.

  bron: unbequemewahrheit2014.worldpress.com

 2. Naast de al bestaande initiatieven tegen de vrije meningsuiting, is er nu ook nog Twitter :
  http://www.infowars.com/twitter-announces-partnership-with-islamists-feminists-to-restrict-free-speech/
  met citaat :
  “Twitter Announces Partnership With Islamists, Feminists to Restrict Free Speech
  Social media giant organizing “Trust & Safety Council” with Islamists and feminists”
  Twitter is organizing a “Trust & Safety Council” with Islamists and feminists to “prevent abuse, harassment, and bullying,” which critics point out will lead to mass censorship on Twitter.
  The social media giant already characterizes users who disagree with someone’s opinion on Twitter as “engaging in abusive behavior” and allows feminists and radical Islamists in particular to flag users who speak out against them.
  (=einde citaat)
  Hier ziet men dan ook het “monsterverbond” tussen de islam en het feminisme(=crypto communisten).
  Nog een ander initiatief :
  http://info.kopp-verlag.de/hintergruende/enthuellungen/gerhard-wisnewski/-kopp-gate-bei-der-deutschen-bahn-wie-deutsche-bahn-und-linksfaschisten-gemeinsam-die-meinungsfrei.html
  met citaat :
  “»KOPP-Gate« bei der Deutschen Bahn: Wie Bahn und Linksfaschisten gemeinsam die Meinungsfreiheit angreifen / Teil 2
  Gerhard Wisnewski
  Sieh an, sieh an: Für den einen hat man Millionen und billige Grundstücke übrig – der andere darf nicht mal seine Werbeplakate aufhängen. Während die linke Berliner taz vom Staat mit Subventionen und billigen Baugrundstücken verwöhnt wird, stoppte der Staatskonzern Deutsche Bahn eine Werbekampagne des KOPP Verlages. So geht das bundesdeutsche GroKo-System von CDU-CSU-SPD mit der Pressefreiheit um. Und damit natürlich auch mit der Meinungsfreiheit, der freien Berufsausübung und anderen Grundrechten mehr. Lesen Sie hier, wer die Deutsche Bahn lenkt und was hinter dem Skandal steckt…”(=einde citaat).
  De oorlog tegen de vrije meningsuiting woedt dan ook op alle fronten.
  Spijtig genoeg heeft de schrijver het hier over “linksfaschisten”, terwijl het gewoon gaat om communisten (cfr de DDR).

 3. De burgemeester van Augsburg had een huisverbod tegen Petry uitgevaardigd. Hij wou dat ze het stadhuis niet meer binnen mocht tijdens de raadzittingen. Het liep op een sisser uit, het grondwettelijk hof heeft zijn beslissing terug gefloten. Blijkbaar zit daar nog een rechter met wat verstand.

Reacties zijn gesloten.