Annelies, het wit konijn

Niets is wat het lijkt te zijn!

Het is de laatste jaren een regelmatig terugkerend fenomeen geworden, dat er in de regering elementen opduiken uit het niets,  die niet verkozen werden en bovendien weinig tot niet gekend zijn bij de bevolking.

Een laatste  “onbekende” die opgedoken is, is Annelies Verlinden, als gezante van de CD&V. Jos Wouters wees daar recent ook al naar in zijn cyclus dd. 19.01.2021.

lapin,deko, Pelageya, gif ,animation, angel, lapin , de , pâques , gif ,  bebe , angel , deko , tube , pelageya - PicMix

Zo onbekend is deze advocate echter niet.  Bij de Arco coöperanten moet haar naam het bloed doen koken. “Zaak-Arco hangt als onzichtbaar spook boven De Croo I”, wist een wakkere pennenlikker. Waarmee hij absoluut niet de bedoeling had Annelies Verlinden een spook te noemen. Haar verschijning doet geen pijn aan de ogen. Ze heeft iets fluïde over zich: onschuldig-fris, zelfs naïef-houterig, de blonde schone uit Schoten. “Het wit konijn van de CD&V”. Een konijn met afstandsbediening?? Haar kerst- en nieuwjaarswensen had ze beter achterwege gelaten. Oordeel zelf. Zou ze als kind ooit haar nieuwjaarsbrief van buiten geleerd hebben? Zelfs onze geliefde Coburger doet het beter. Ze staart in de lens en naar de autocue – let op haar ogen – als een konijn naar een lichtbak.

Het regeerakkoord van De Croo I rept met geen woord over een mogelijke schadeloos-stelling van de naar schatting 800.000 Arco-gedupeerden, in tegenstelling tot het akkoord van de regering-Michel. Maar hun belangenvereniging wil het vuur brandend houden. Aan dossierkennis is binnen de regering en de deelnemende partijen alvast geen gebrek.

Annelies Verlinden, de nieuwe minister van Binnenlandse Zaken voor CD&V, verdedigde als advocate van het bureau DLA Piper in het verleden de belangen van de vennootschap Arco, die vindt dat de staat – m.a.w. de belastingbetaler, u en ik, wij allemaal – de gedupeerden moet vergoeden. De Arco-belangen stonden soms diametraal tegenover die van haar gedupeerde coöperanten. ‘Geen vergoeding, maar de advocaat van hun tegenpartij als minister. Kan het cynischer voor de Arco-coöperanten?’, reageerde advocaat Lenssens. Andere stemmen bij ArcoClaim zeggen niet goed te weten of Verlindens benoeming nu een goede of slechte zaak is.

“Je kunt misschien sollen met enkele kiezers, maar met bijna 1 miljoen kiezers? Dat kan je niet maken,” reageerde advocaat Geert Lenssens van Arcoclaim. Met de kiezers van de twee grootste Vlaamse partijen mag en kan dat blijkbaar wel.

De kabinetschef van MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez is niemand minder dan Axel Miller, de voormalige CEO van Dexia en Dexia Bank (nu Belfius).

En Annelies had blijkbaar het Arco-dossier niet meegenomen naar de regerings-onderhandelingen. Slechte karakters vermoeden zelfs dat zij slechts op het appèl geroepen werd om de meubelen te redden nadat boegbeeld Koen Geens de Vivaldikelk aan zich liet voorbij gaan. Als Annelies niet aan de verwachtingen (sic) voldoet, dan sleurt ze tenminste niet de oudgediende tjeven met zich mee de dieperik in. Neen, ze had geen goed nieuws te melden aan de Arco-coöperanten. Ze had géén nieuws te melden… De versgebakken binnenministerin kent haar prioriteiten: 1. corona, 2. corona, 3. corona. in de hoop dat het niemand opvalt dat er eigenlijk geregeerd wordt door de ‘experten’.

“We leven in een rechtstaat, er zijn procedures aanhangig, de rechtbanken zullen daar in alle onafhankelijkheid over oordelen. Ik denk dat men het daarom ongepast vond om nu in een regeerakkoord daarover bijzondere afspraken te maken”, zei een Annelies Verlinden op Radio 1. Het had een citaat van Koen Geens kunnen zijn. Ze heeft een zelfde zin voor cynische humor: “de rechtbanken zullen daar in alle onafhankelijkheid over oordelen”. Een juriste die gelooft in een onafhankelijk gerecht in België… in het Palermo aan de Noordzee! Met onze verontschuldigingen aan de inwoners van Palermo. Voor hoe goedgelovig houdt ze ons??

Er is echter een ander aspect dat meer reden tot ongerustheid geeft en al veel kan verklaren voor haar opduiken in de regering en haar rol in de Covid 19(84) terreur. Ze heeft nl.    gewerkt als advocate voor het kantoor DLA Piper. Dààr heeft nog iemand gewerkt:

“Verlinden is niet alleen gefaald als freubel, ze is ook een gefaalde politica. Vaker geprobeerd maar nooit verkozen, tenzij als jeugdleidster voor de KSJ.  Dat ze maar niet vergeet dat ze als hoofd en partner van de Belgische afdeling van het prestigieuze internationale advocatenkantoor DLA Piper, met dergelijke taal geen indruk maakt op haar potentiële klanten, tenzij ze zich tevreden stelt met de Belgische Staat als haar enigste klant.
Ik hoef me daarom niet af te vragen hoe ze opeens vanuit het niets dat jobke bij binnenlandse zaken gekregen heeft. 
Er lopen te veel protégés van Amerikaanse multinationals rond in de Belgische regering en geassocieerde ministeries. Men zou wel eens gaan denken dat België een wingewest geworden is voor de Amerikaanse democratische partij. 
Wist je dat de echtgenoot van de nieuwe Amerikaanse vice president bij hetzelfde advocatenkantoor werkt als Verlinden? Natuurlijk, ze ‘verlaten’ de firma tijdens hun tenuur in een openbaar ambt. De technische term is “leave of absence”. Dit betekent toelating om afwezig te zijn. Hun aandeel in de firma verkopen ze dus niet, terwijl de belangen-verstrengeling de ogen doet wateren.
Ook dat moet maar eens gedaan zijn.
Toch goed gedaan van DLA Piper, ik kan niet verbergen dat ik jaloers ben. Met werknemers in dergelijk belangrijke overheidsposten de wereld rond. Waar is de tijd dat de advocaten-kantoren lobbyisten naar de regeringen stuurden, of voormalige ministers aanwerfden als adviseur, nu sturen ze hun personeel erop uit om ministerposten te vervullen. DLA Piper – de ‘new one world government’. Eigenlijk klopt dat. De macht van die grote internationale advocatenkantoren is niet te onderschatten, zeker wanneer hun advocaten zetelende ministers zijn.  (…)

Dus de “first gentleman”, de halve trouwboek van de Amerikaanse nieuw-bruingebakken vice-presidente en mogelijk binnen afzienbare tijd dé eerste presidente van de VSA,, met alle mogelijke poco kwaliteiten in het kwadraat, is Douglas Emhoff. Wikipedia weet ons het volgende te vertellen:

“Douglas Emhoff (New York, 13 oktober 1964) is als echtgenoot van de vice-president van de Verenigde Staten, Kamala Harris, de second gentleman. Hij is de eerste second gentleman in de geschiedenis van het land en is daarnaast eveneens de eerste Joodse partner van een Amerikaanse vicepresident. Emhoff werkt als advocaat.”

Als we dan weten dat in alle door de zgn. Democraten – slechte karakters noemen hen zelfs neo-communisten – bestuurde steden en staten er een meedogenloze repressie werd gevoerd tegen de anti-lockdown actievoerders, terwijl ondertussen de rode loper werd uitgerold voor het schuim van de straat dat, vermomd als BLM-activisten, ganse wijken letterlijk heeft vernield en afgebrand, dan is de verschijning van blonde Annelies geen visioen maar eerder een tjeventruuk.

Redactionele wijsheid: “Achter de schermen is er meer te zien dan vanop het balkon.”


Sun Tzu zegt in The Art of War – De Kunst van het Oorlogvoeren:

De bronafbeelding bekijken


Wie de vijand kent en zichzelf zal in honderd veldslagen niet in gevaar zijn;
Wie de vijand niet kent maar zichzelf wel, zal soms winnen en soms verliezen;
Wie de vijand niet kent en zichzelf niet, zal iedere slag in gevaar zijn.”

H.P.