Anke moet haar schoenen uitdoen

Lees en verbaas u.  Anke moet heel de protestactie van “Vrijheid of islam” in de vuilbak kieperen.  Ze draagt nl.  de foute schoenen.  Of juist niet.  Het zijn politiek-correcte schoenen.  We wisten zelfs niet dat zoiets bestond.  En die mogen niet op de foto aan politiek-incorrecte voeten.

Rechtbank van Koophandel oordeelt vrijdag n.a.v. procedure in kortgeding

Vrouwen Tegen Islamisering (VTI), neemt kennis van een officieel schrijven van de Franse schoenenfabrikant Christian Louboutin die protest aantekent tegen het feit dat Anke Van dermeersch, voorzitster van Vrouwen Tegen Islamisering Louboutin-schoenen draagt op de nieuwste campagne-affiche “Vrijheid of islam” van VTI (affiche in bijlage). Christian Louboutin eist de stopzetting van de “Vrijheid of islam”-campagne en eist dat alle campagne-materiaal op kosten van VTI vernietigd wordt. Christian Louboutin is immers van mening dat door het feit dat Anke Van dermeersch Louboutin-schoenen draagt naar aanleiding van deze campagne het merk Louboutin-imago schade wordt toegebracht.

Christian Louboutin dagvaardt VTI-voorzitster Anke Van dermeersch voor de handelsrechtbank in kortgeding. De zitting vindt plaats vrijdag 27 september as. om 10u30 in zaal C003 van het Antwerpse justitiepaleis. Anke Van dermeersch zal aanwezig zijn en de Louboutin-schoenen dragen.

VTI vindt de eisen van Christian Louboutin onbegrijpelijk en onaanvaardbaar.  Anke Van dermeersch: “Mag een politica nog vrij campagne voeren gekleed in merkkleding, mag ze nog telefoneren met een iPhone of Blackberry, een bril van Armani of Chanel dragen, of zoals Kris Peeters op een Merckx-fiets rijden zonder daarvoor aangeklaagd te worden en een proces te riskeren?”.

Een vonnis met kledijvoorschriften voor politici zou een surrealistisch precedent zijn. Los van het absurde argument betreffende imagoschade is er geen juridische basis voor een dergelijke eis. Het Benelux- merkenrecht is terzake niet van toepassing, onder andere omdat VTI geen commerciële activiteiten ontplooit.

VTI herinnert aan het feit dat gelijkaardige processen tegen het Vlaams Belang voor de eisers steeds op een sisser afliepen. Onder geen enkel beding zal VTI de campagne “Vrijheid of islam” stopzetten, tenzij de rechtbank haar daartoe zou verplichten.
Nancy Verrijke, persverantwoordelijke Vrouwen Tegen Islamisering

Nvdr: Wij houden ons hart vast.  Een vonnis waarbij een producent zijn gelijk haalt voor de rechtbank wegens het dragen van het product door een imagobeschadigende gebruiker zet de poort wijd open voor procedures allerhande:

10 gedachten over “Anke moet haar schoenen uitdoen

 1. Mijn echtgenote, broer, zuster, nonkels tantes, nichten, kozijns en neven zullen nooit meer schoeisel of tassen van Louboutin te kopen. Verder zal ik zowat iedereen, die ik bij mijn dichtere of verdere vriendenkring kan rekenen, ten zeerste af raden schoenen of andere producten van dat kieken te kopen en hen vragen om, op hun beurt familie en vrienden te overtuigen nooit iets van dat merk te kopen.

 2. Alleen deze moddercampagne alleen al zou me doen besluiten om voor het VB te stemmen (ware het niet dat ik dat al deed…)

 3. Voor dit soort zaken kan snel tijd en een (t)rechter gevonden worden. Delphine Boël kan nog een jaar wachten, en waarschijnlijk nog langer.

 4. Zot zijn doet geen zeer, maar kan helaas lang duren. Dit feit toont aan dat de Islamisering steeds verder gaat en meer en meer invloed krijgt.

 5. Misschien kan wereldkundig worden gemaakt dat Louboutin voor de onderdrukking van de vrouw is. Misschien kan FOX news dit als item in hun nieuwsuitzending opnemen. Eventueel kan dit pro-racistisch schoenmerk zich richten op het produceren van sloefjes voor de nikab dragende vrouwen. Het kan niet meer dat de westerse “hoeren” dit schoeisel dragen om hun benen beter te laten uitkomen, m.a.w. het dragen van deze schoenen zal voor de rechtbank gelden als uitlokking om verkracht te worden.

  • Astrid Bryan en andere Hollywoodvrouwen zijn nochtans grote fans van die schoenen.

 6. Attentie Golfbrekersfans,
  Morgen (donderdag) op Vier, om 21:10 min. (indien zij geen vertraging hebben) is er weer een uitzending van Goebels en de pelgen….wie wéét, is het geen herhaling van het artikel “sorry” van 21 september.
  Indien géén herhaling…. please don’t shoot the pianist, he was doing his best:-)

 7. Ik hoop dat Lou-Bottin plat op zijn bek gaat, en als protest zou ik van de rode zool een gele maken.
  Misschien een gat in de Vlaamse Markt?

Reacties zijn gesloten.