Het mysterie der beschaving voor nievanhier-bewoners

Blijkbaar zijn nievanhier-bewoners niet op de hoogte van de grote mysteries der beschaving.

Van hygiëne, verluchting, poetsen, wassen, schimmelvorming, huisstofmijt: nog nooit gehoord, meneer.  En huisvuil kan je toch gewoon door het venster smijten?  Over sorteren hebben we het hier zelfs niet; dat is leerstof voor een gevorderden-cursus.

De Zweedse regering probeert aan de hand van dit filmpje de nieuwe Zweden een beetje bij te schaven.  De video werd gesponsord door het Europees Integratie Fonds.

Wij voegen er nog deze goede raad aan toe:

2 gedachten over “Het mysterie der beschaving voor nievanhier-bewoners

  1. Helaas KUNNEN zij die tekst niet lezen… en moest de tekst in gekookte spaghetti-karakters staan, dan WILLEN ze zelfst het NIET LEZEN. 🙁
    Wiens schuld is dit allemaal (?)… NIET van de poco-politiekers, maar WEL van degenen die voor dàt soort politiekers kiezen –> onze “mede-burgers” verdorie.

    • Er is ook zo’n versie beschikbaar – ik wist niet dat er iemand zat op te wachten, anders had ik die wel geplaatst. En er werd ook een exemplaar gemaakt voor de stad Uppsala, waar er een ‘Somalische’ versie aangeboden wordt. Vraag me niet wat die inhoudt. Misschien een handleiding “hoe blaas ik een winkelcentrum op?”

Reacties zijn gesloten.